Ferencvaroš smenio trenera: Čerčesov platio ceh 1Foto: EPA-EFE/Szilard Koszticsak

Rus Stanislav Čerčesov (59) nije više trener Ferencvaroša, kome je od pet uzastopnih titula fudbalskog prvaka Mađarske doneo poslednje dve, a i duplu krunu prošle godine.

Smenjen je pošto je rukovodstvo budimpeštanskog velikana našlo da je glavni krivac za debakl protiv prvaka Farskih Ostrva Klaksvika s 3:0 u revanšu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. I to na svom igralištu.

Ferencvaroš, potpuni favorit u tom dvoboju, nijednom nije zatresao mrežu Farana, budući da je na prvom meču bilo 0:0. Sva tri gola kod kuće primljena su u prvom poluvremenu.

Čerčesov, bivši selektor ruske reprezentacije, preuzeo je klub u decembru 2021. od Austrijanca Petera Štegera, koji se zadržao samo nekoliko meseci iza Ukrajinca Sergeja Rebrova.

Ferencvaroš je s njim vodio bitke s Crvenom zvezdom u Ligi Evrope prošle sezone. U Beogradu su crveno-beli pobedili s 4:1, a u komšiluku su izgubili s 2:1. Mađarski tim je s prvog mesta otišao u osminu finala, gde je oba puta poražen protiv Bajera iz Leverkuzena s 2:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari