Fernandes nastavila san, stigla u polufinale US Opena 1Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Nastavlja se san Lejle Fernandes na US openu. Mlada Kanađanka, koja je u ponedeljak napunila 19 godina, izborila je mesto u polufinalu u ženskom singlu, pošto je savladala Elinu Svitolinu 6:3, 3:6, 7:6 (7:5).

Prvi set je rešio jedan brejk. Kanađanka je oduzela servis Svitolini u šestom gemu i onda sigurnom igrom na svoj početni udarac stigla do prednosti od 1:0.

Ukrajinka je bila dominantna u većem delu drugog seta. Povela je 5:1. Onda je došlo do opuštanja. Fernandez je smanjila na 5:3, imala čak i brejk lopte na u trenucima kada je Svitolina servirala za set. Ipak uspela je Svitolina da se izvuče i izjednači skor u setovima.

U odlučujućem setu, delovalo je da se meč prelomio u srednjem delu. Viđena su tri vezana brejka od četvrtog do šestog gema. Dva je napravila Kanađanka i povela 5:2. Međutim, nije se predavala Svitolina. Prvo osvaja gem na svoj servis, a onda pravi brejk za 5:4. Nastavila je sjajno i na svoj servis i izjednačila na 5:5.

Usledila su dva gema u kojem su obe igračice sačuvale servis i ušlo se u taj-brejk. Kanađanka je vodila sve vreme u taj-brejku. Imala je 4:1, pa onda 5:4 i na 6:5 je iskoristila prvu meč loptu. Posle Osake i Kerber, savladala je i Elinu Svitolinu.

Fernadez, trenutno 73. na planeti, za prolaz u finale snage će odmeriti sa boljom iz duela Krejčikova – Sabalenka.

Više o sportu na SK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari