Fetel najbolji na "Interlagosu" 1Foto: EPA-EFE/ SEBASTIANO MOREIRA

Fozač Ferarija Sebastijan Fetel trijumfovao je u pretposlednjoj trci u sezoni, na čuvenom „Interlagosu“ u Sao Paolu, na VN Brazila.

S obzirom na to da je već poznato ime šampiona u „najbržem cirkusu“ za ovu sezonu, trka nije obilovala uzbuđenjima, mada to nikako ne umanjuje kvalitet Sebastijana Fetela.

Startovao je sa druge pozicije veoma dobro i već se pre prve krivine našao ispred Valteri Botasa koji je juče osvojio pol poziciju u kvlafikacijama, a do kraja trke više nije bilo promena na čelu karavana.

Treći je na startu bio Kimi Rajkonen, a „ledeni Finac“ je na trećem mestu i završio današnju trku.

Najviše uzbuđenja su priredili Luis Hamilton i Danijel Rikardo, prvi jer je startovao iz boksa, a drugi jer je izdukao „deblji kraj“ u sudaru Magnusena i Vandorna pa je završio pokraj staze, no nekako je uspeo da dođe do boksa gde je zamenio prednje krilo, a onda je, poput Hamiltona, sa začelja krenuo u obilaženje.

I zaista su obojica priredili jednu zabavnu trku svima na tribinama, ali i ljubiteljima Formule 1 kraj „malih ekrana“, ali dalje od četvrte (Hamilton), odnosno šeste (Rikardo) pozicije jednostavno nisu mogli danas.

Na petom mestu se našao Maks Ferštapen, a sjajan trkački dan su imali Felipe Masa i Fernando Alonso koji su bili „bolji od ostalih“, pošto je Brazilac pred domaćom publikom zauzeo sedmo, a bivši šampion Formule 1 Fernando Alonso, osmo mesto.

Tik iza njega kroz cilj je prošao Serhio Perez, a na desetom mestu završio je Niko Hulkenberg iz Renoa.

Naredna i poslednja trka u ovogodišnjem šampionatu vozi se za tačno dve nedelje u Abu Dabiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari