Sebastijan Fetel postao je šampion Formule 1 treću godinu za redom i tako konstruktorskom peharu Red Bula pridružio i onaj namenjen najboljem vozaču. Međutim, Nemac je na poslednjoj trci šampionata voženoj za Veliku nagradu Brazila umalo od gotovog napravio veresiju.

 Naime, Špancu Fernandu Alonsu bilo je potrebno da Fetel ne bude među prvih pet, što je ovaj i učinio šestim mestom, ali ipak nije osvojio titulu s obzirom da nije pobedio. Nepune tri sekunde pre njega pored karirane zastave je prošao Britanac Dženson Baton u Meklarenu i bio saveznik Fetela. Nemac je tako postao najmlađi trostruki šampion „najbržeg cirkusa na svetu“, ali se i sa po tri uzastopne titule pridružio Huan Manuel Fanđu i Mihaelu Šumaheru, kojem je ovo bila poslednja trka u karijeri jer je sedmostruki šampion objavio definitivno penzionisanje.

Da će Fetel do titule morati kroz pravi triler bilo je jasno već na startu trke na stazi Interlagos kada se posle kontakta sa Brunom Senom našao na začelju zbog oštećenog bolida. Drama je nastavljena brojnim udesima zbog čega je bezbedonosno vozilo u dva navrata izlazilo na stazu. Pečat drami dao je i Niko Hulkenberg kada je sa staze „eliminisao“ Luisa Hamiltona i tako omogućio Alonsa da dođe na drugo mesto, ali ga je od šampionskog pehara na kraju udaljio drugi vozač Meklarena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari