Nismo se naspavali: Selektor Stojković otkrio uzroke poraza u Kopenhagenu 1Foto: Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije, koja je u nedelju izgubila od Danske (2:0) u drugom meču ovosezonskog ciklusa Lige nacija, na poslednjih pet zvaničnih utakmica postigla je samo jedan gol, a selektor Dragan Stojković objašnjava da za poraz u Kopenhagenu delimičnu krivicu snosi i neispavanost igrača.

„Nije lako odigrati dve teške utakmice u tri dana. Ustali smo u pet sati i došli u Kopenhagen, valja regenerisati organizam. Imali smo kadrovske probleme, znali smo da će na fizičkom planu biti teško. Momci su dali sve od sebe, međutim, osetio se nedostatak svežine“, objasnio je Dragan Stojković.

On je bio zadovoljan partijom svog tima u prvom poluvremenu.

„Tada smo bili u egalu, nisam primetio nijednu šansu Danaca. Delovali smo sigurno, u nevreme primili prvi gol. VAR soba je ponovo odlučila protiv nas. Drugo poluvreme bilo je sasvim drugačije i po pitanju sistema i strategije. Videla se nadmoć protivnika.“

Reprezentacija Srbije nije pobedila već 11 meseci u zvaničnim utakmicama, ali selektor očekuje bolje rezultate u nastavku Lige nacija.

„Ne treba previše kritikovati, Danci i Švajcarci dolaze kod nas. Danska je igrala u kompletnom sastavu, za razliku od nas. Pored ovih što nisu došli, imali smo smo i trojicu fudbalera, koji su nas napustili“, izjavio je Dragan Stojković posle utakmice na “Parkenu”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari