FIFA dobila sitan ustupak Katara - dozvoljena stadionska prodaja piva, ali samo bezalkoholnog 1EPA-EFE/Noushad Thekkayil

Najnoviju vest je lansirao ugledni Njujork tajms.

„Navijači će moći da piju pivo, doduše samo bezalkoholno“, glase poslednja saznanja ovog uglednog američkog dnevnika na temu kuršlusa između organizatora Svetskog fudbalskog prvenstva u Kataru (20. novembar – 18. decembar) i Međunardone fudbalske federacije.

Prva današnja informacija bila je da katarska kraljevska familija neće dozvoliti nikakvu prodaju alkohola u stadionskim zonama, jer se to kosi sa domaćim religioznim i državnim propisima, a sada stiže vest o sitnom ustupku domaćina najveće planetarne smotre najvažnije sporedne stvari na svetu.

„Odluka je potvrđena od strane osobe bliske organizaciji Mundijala. Ta osoba zamolila je da ostane anonimna, jer im je zabranjeno da pričaju sa medijima pre objave zvaničnog saopštenja“, navodi se u tekstu.

Naravno, ista je izazvala bes zapadanjačkih navijača, naviklih da se alkoholišu (i) tokom utakmica, ali i veliku brigu Međunardone fudbalske federacije, zbog sudbine sponzorskog ugovora sa Badvajzerom.

„Najnovije promene oko alkohola samo su pojačale tenziju između FIFA i Katara, zemlje u kojoj se kontroliše alkohol. Moglo bi ovo da ugrozi sponzorski ugovor sa Badvazjerom, vredan 75 miliiona dolara. Ujedno je ovo i još jedna potvrda da ovo prvenstvo nije trebalo da se održi u Kataru.

U zvaničnom vodiču za navijače stoji da će svi oni moći u blizini stadiona da kupe bezalkoholni Badvajzer i koka-kolu tri sata pre meča i sat vremena posle meča.“, prenosi Njujork tajms.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari