FIFA u panici - katarska kraljevska familija, ipak, neće alkohol na stadionima 1EPA-EFE/NOUSHAD THEKKAYIL

Vlasti zemlje domaćina Svetskog prvenstva u fudbalu traže potpunu zabranu prodaje piva, vina, žestine… tokom utakmica.

Što je u potpuno skladu sa strogim verskim propisima u ovoj arapskoj zemlji, ali kontra popuštajućeg stava u ranijim pregovorima sa Međunarodnom fudbalskom federacijom u vezi SP koje počinje 20. novembra.

Zato, brojni strani mediji prenose da su čelnici FIFA zabrinuti za svoj sponzorski ugovor sa Badvajzerom, jer je ova američka kompanija dobila dozvolu prodaje piva na tribinama i u ložama, tokom Mundijala i to platila milionima dolara.

„Katarska kraljevska familija zahteva potpunu zabranu prodaje alkohola na stadionima tokom Svetskog prvenstva. Ovo je šokiralo ljude u FIFA koji su sada pod velikim pritiskom. Sa kompanijom ‘Badvajzer’ potpisan je multimilionski ugovor“, navodi se u mnogim svetskim glasilima.

Ukoliko se Katar opet predomisli i podlegne pritisku krovne fudbalske organizacije onda će navijači, na primer, pivo plaćati oko 1.000 dinara (u srpskoj valuti), dok će cena vode biti oko 300 dinara.

I to samo anutar kruga sa ulaznicama, koji okružuje svaki od osam stadiona, tri sata pre i jedan sat nakon svake utakmice 32 reprezentacije.

Inače, alkohol nije u potpunosti zabranjen u Kataru, ali se služi u vrlo ograničenim količinama, u barovima ili restoranima u nekim hotelima. U radnjama ga mogu nabaviti i stranci koji imaju boravišnu dozvolu, ukoliko su stariji od 21. godine i imaju potreban papir za kupovinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari