Filip Petrušev otkrio ko ga je ubedio da potpiše za Olimpijakos: Sviđaju mi se boje dresova, ostajem deo porodice 1foto Peđa Milosavljević / STARSPORT

NBA epizoda trajala je za Filipa Petruševa kraće nego što se reprezentativac Srbije nadao. Povratkom u Evroligu, pokušaće da revitalizuje svoju karijeru.

Uspeo je prošle sezone nastupima u Crvenoj zvezdi da se etablira kao solidan evroligaški igrač.

Pokušao je potom da se dokaže u NBA konkurenciji, međutim izleti u Filadelfiji, „noćenje“ u Klipersima i kratak boravak u Sakramentu ubedili su ga da je najbolje da se vrati u evroligašku konkurenciju.

Iako je imao otvoren poziv sa Malog Kalemegdana, Filip Petrušev se opredleio da potpiše višegodišnji ugovor sa Olimpijakosom.

Dvadesettrogodišnji centar se nada da bi mogao da se nametne treneru Jorgosu Barcokasu u konkurenciji Mustafe Fala, Nikole Milutinova i Luka Sikme.

U Crvenoj zvezdi je neretko igrao na mestu četvorke, iako po svojim igračkim karakteristikama, konstituciji i motorici nije krilni centar.

Na tom mestu u Olimpijakosu prioritetno rešenje je Aleks Piters.

– Biću u boljoj formi u Evropi. Prošao sam u NBA kroz neke stvari koje nisam očekivao i nisu bile moja krivica, ali mlad sam igrač i potrebno mi je da igram. Mislim da mogu da pomognem ekipi. Biće vremena da se vratim. Otišao sam tamo, dobio neko iskustvo. Video kako je i morao sam da idem. Filadelfija je imala prava na moje usluge, ali ukoliko za nekoliko godina odlučim da se vratim u NBA, mogu da idem u bilo koji tim. Ima još vremena. Želim samo da igram – podelio je uvodne utiske i obrazložio razloge odlaska iz NBA Filip Petrušev u razgovoru za grčki Sport 24.gr.

Srpski centar otkrio je i sa kime je najviše razgovarao tokom premišljanja za koju ekipu bi mogao da potpiše po povratku u Evropu.

– Vezenkov mi je ispričao sve najbolje. Proveli smo dosta vremena zajedno u Sakramentu. Pričali smo često i rekao mi je samo najbolje stvari i da bi trebalo da odaberem Olimpijakosa, jer sam imao i druge ponude. Nisam pričao sa Milutinovim, razgovarali smo letos. Sve se brzo izdešavalo. Čuo sam se sa Hasanom Martinom, a i on mi je rekao sve najbolje – naveo je Petrušev da mu je u odabiru sreidne pomogao i prošlosezonski saigrač iz Crvene zvezde.

Petrušev je imao opciju i da se vrati u Crvenu zvezdu, sredinu u kojoj je prošle sezone igrao sasvim korektno, uglavnom na nepriorodnoj poziciji četvorke.

– Sviđaju mi se boje. Bio sam u Zvezdi prošle godine, verovatno odigrao najbolju sezonu u karijeri i izuzetno su mi se dopali atmosfera i navijači. Bili su puni podrške i zahvalan sam im. Znam i da su navijači Crvene zvezde i Olimpijakosa kao braća, tako da sam uzbuđen što ću ostati deo te porodice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari