Filip Ugrinić, strelac gola za Jang Bojs: Želim da igram za Srbiju ali i da obučem Zvezdin dres 1Photo by Srdjan Stevanovic

Jang Bojs je na stadionu „Rajko Mitić“ pokazao koliko ume da bude neugodan rival. Crvena zvezda nije došla do trijumfa (2:2) ali je Srbija u Filipu Ugriniću dobila kandidata za reprezentaciju.

Mnogo je fudbalera rođenih i odraslih u inostranstvu a koji imaju iskrenu želju da zaigraju za državu svog porekla. Posle meča Crvena zvezda – Jang Bojs Filip Ugrinić je otkrio kakve su mu želje i na koji način razmišlja kada je reč o opredeljenju za koju bi reprezentaciju mogao da zaigra na seniorskom nivou.

Ugrinić je sinoć bio jedan od boljih igrača u redovima švajcarskog šampiona. Izvanredno se ubacio iz drugog plana, na startu drugog poluvremena, iznenadivši Marka Stamenića i lako matiravši golmana Glazera. Jang Bojs je izjednačio u idealnom trenutku, unevši nemir u redovima Crvene zvezde.

Rođen i odrastao u Švajcarskoj, od roditelja koji su poreklom iz južne Srbije, Ugrinić je priznao posle utakmice da mu se ostvario san.

– Bila je teška utakmica na Marakani. Za mene se danas ostvario san. Mislim da je 2:2 logičan i realan rezultat. Oni su nas stisli na kraju. Mi smo bili pasivni tako da su oni zaslužili taj gol. U Ligi šampiona ne smeš samo da čekaš da prođe vreme. Zvezda je imala šanse i bilo je pitanje kada će da padne gol. Nismo ih iznenadili samo početkom drugog poluvremena, već i krajem prvog. Imali smo još jednu dobru šansu. Trebalo nam je 25 minuta na početku da se naviknemo na stadion, na atmosferu. Bila mi je cela porodica ovde. Čuo sam o atmosferi. Nikada do meča nisam bio na stadionu iako sam navijao za Zvezdu. Specijalan momenat za mene – podelio je Ugrinić impresije posle duela na stadionu „Rajko Mitić“.

Mladi fudbaler smatra da će u Švajcarskoj utakmica biti osetno drugačija.

– Kako su mediji pisali o Zvezdi ovde, tako su mediji u Švajcarskoj pisali o Jang Bojsu. Znali smo koliko je važna utakmica. Delimo bodove, idemo dalje, ali mislim da će biti drugačija utakmica kod nas kući. Drugačiji teren, drugačija atmosfera. Na veštačkoj travi u Bernu svaki klub koji dođe suočava se sa problemima.

Ugrinić je posle duela razmenio dresove sa Aleksandrom Kataijem, sa kime je i ramenio par rečenica. O svojim emocijama prema Zvezdi nije tajio, već je istakao da mu je otac veliki zvezdaš.

– Voleo bih jednog dana da obučem dres Crvene zvezde. Voleo bih jer sam i kao dete nosio taj dres. Otac mi je veliki zvezdaš, drugovi, porodica. Radovao sam se kada sam video kada smo završili u istoj grupi. Bilo bi lepo, ali nikad se ne zna.

Priznao je i da kod gola za 1:1 akcija nije bila uigrana, iako je iskreirana na fenomenalan način.

– Nije to bila uigrana akcija. Ovakve stvari ne možete da planirate u fudbalu. Trener nam je rekao da izađemo na teren s istim stavom sa kojim smo završili prvi deo igre. U fudbalu često radi insinkt, a ja sam imao malo sreće da sam stigao do lopte pre golmana. Lepa uspomena. Jesam postigao gol, ali ne bih rekao da sam bio jedan od najboljih. Deo moje krivice je kod prvog primljenog gola – samokritičan je Ugrinić.

Roditelji 24-godišnjeg veziste su iz aleksandrovačke Župe i stoga on pored švajcarskog državljanstva ima i srpsko, a takođe i želju da jednog dana postane reprezentativac Srbije.

– Postoji želja da igram za Srbiju. Za sada nisam čuo (o pozivu Srbije). Za sada se samo Švajcarska javila. Videćemo kako će ispasti. Nije samo na meni. Treba videti postoji interesovanje sa obe strane, јеr se trenutno interesuje samo Švajcarska – deluje kao da Ugrinić želi da podseti selektora Dragana Stojkovića da detaljnije isprati njegove partije u dresu Jang Bojsa.

Ugrinić je, inače, nastupao za sve mlađe kategorije reprezentacije Švajcarske.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari