Filkrug spasao Nemačku i doneo joj prvo mesto u A grupi 1Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Fudbaleri Švajcarske nisu uspeli da naprave veliko iznenađenje i savladaju favorizovanu Nemačku u poslednjem kolu A grupe na Evropskom prvenstvu.

Vodili su sve do nadoknade vremena, a onda se pojavio Niklas Filkrug i „nebeskim“ skokom doneo izjednačenje – 1:1 (1:0).

Nemačka je prva dala gol, ali je isti bio poništen zbog faula Džamala Musijale u napadu, a onda je stigla kazna na drugoj strani – Dan Endoj je zatresao mrežu Manuela Nojera u 30. minutu.

Napadali su potom Nemci, ali poprilično jalovo, pa se na poluvreme otišlo sa tim rezultatom.

Nemačka je preuzela inicijativu u nastavku prvog poluvremena, imala veći posed lopte, a najbolju priliku propustio je Ridiger, kada je glavom sa pet metara šutirao pored gola.

I u drugom delu Nemačka je imala više od igre, ali nije uspevala da stvori ozbiljniju šansu i odlučivala se za udarce iz daljine. U najboljoj poziciji je bio Toni Kros ali je sa oko 20 metara šutirao daleko pored gola.

A GRUPA

Švajcarska – Nemačka 1:1 (1:0)

Stadion u Dortmundu. Gledalaca: 46.685.

Sudija: Orsato (Italija)

Strelci: 1:0 Endoj u 30, 1:1 Filkrug u 90+2.

NEMAČKA: Nojer, Kimih, Ridiger, Ta, Mitelštet, Andrih, Kros, Musijala, Gindogan, Virc, Haverc.

ŠVAJCARSKA: Zomer, Šer, Akanđi, Rodrigez, Ebišer, Džaka, Flover, Vidmer, Endoj, Vidmer, Embolo

Veliku priliku imao je Kimih u 70. minutu, šutirao je sa pet metara ali je njegov udarac izblokirao Akanđi.

Švajcarska je u 84. minutu preko Vargasa uspela po drugi put da zatrese mrežu Nemačke, ali je taj gol poništen zbog ofsajda.

Minut kasnije Kai Hrvec je udarcem glavom sa pet metara pogodio prečku sa gornje strane.

U 88. minutu šutirao je Džaka sa više od 25 metara, lopta je išla u levi ugao, ali je dobro intervenisao golman Nemačke Nojer.

Nemačka je izjednačila u drugom minutu sudijske nadoknade vremena. Raum je centrirao sa leve strane, a najviši u skoku je bio Filkrug i udarcem glavom pogodio gornji levi ugao.

Na kraju je A grupu osvojila Nemačka sa sedam poena, Švajcarska ih ima pet, a Mađarska tri, dok je ispala Škotska sa tek jednim osvojenim bodom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari