Finale Evrokupa 11. maja, domaćin je bolje plasirani tim iz ligaškog dela 1Panter i Obradović foto: Srđan Stevanović /Starsport

Postojala je ideja da se finale Evrokupa odigra na istom mestu i u isto vreme kad i ovosezonski Fajnal-for Evrolige (umesto meča za treće mesto) ali je ona sve dalje od realizacije. Najverovatnije, meč sa titulu i plasman u Evroligu naredne sezone, odigraće se 11. maja na terenu najbolje plasiranog tima iz regularnog dela sezone. […]

Postojala je ideja da se finale Evrokupa odigra na istom mestu i u isto vreme kad i ovosezonski Fajnal-for Evrolige (umesto meča za treće mesto) ali je ona sve dalje od realizacije. Najverovatnije, meč sa titulu i plasman u Evroligu naredne sezone, odigraće se 11. maja na terenu najbolje plasiranog tima iz regularnog dela sezone.

Ekipa koja bude imala najbolji učinak tokom takmičenja po grupama, biće domaćin finalnog meča.

Trenutno je to Huventud, s obzirom na to da je zabeležio dve pobede više od Partizana, Gran Kanarije i Valensije.

Teoretski, postoji šansa da Beograd bude domaćin i finala Evrokupa (pošto je organizator F4 turnira Evrolige) pod uslovom da u preostalih pet kola Grupe A crno-beli prestignu ekipu iz Badalone ili se probiju do finala, očekujući da na nekoj stepenci eliminacione faze ispadne baš Huventud.

Mečevi osmine finala na programu su 19. i 20. aprila, četvrtfinala su 26. i 27. narednog meseca, polufinala su 3. i 4, a borba za trofej 11. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari