FK Partizan: Propozicije takmičenja se ne mogu menjati po svojoj volji 1Foto: Srđan Stevanović / Starsport

 

Fudbalski klub Partizan optužio je danas predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Dragana Džajića da zajedno sa generalnim direktorom Crvene zvezde piše saopštenja i dezavuiše javnost, te pozvao na poštovanje Zakona o sportu i upozorio da se propozicije takmičenja ne mogu menjati po svojoj volji, javlja agencija Beta.

U domaćem fudbalu promenjeno je pravilo o bonus igračima, odnosno obaveznim prisustvom u ekipi mladih igrača, pošto je od ove sezone uvećano na dva „bonusa”, rođenih posle 1. januara 2002. godine. Partizan se usprotivio toj odluci pošto je, kako je naveo, doneta prekasno i naveo da bi to pravilo trebalo da stupi na snagu od sledeće sezone.

FSS je na to odgovorio saopštenjem u kome je naveo da je pravilo promenjeno u interesu srpskog fudbala i klubova, a crno-beli su se danas ponovo oglasili i saopštenje uputili Džajiću.

„Iznenađuje brzina kojom ste reagovali na jučerašnje saopštenje FK Partizan. Obzirom da kasnite 30 dana sa donošenjem Propozicija za fudbalsko takmičenje, mislili smo da ćete se po ovom pitanju oglasiti tek početkom avgusta. Takođe, niste se udostojili da odgovorite na nekoliko dopisa na ovu temu koja Vam je uputio naš klub, a sada hitro, u dogovoru sa Vašim kolegom iz Crvene Zvezde, Zvezdanom Terzićem, pišete saopštenja i ponovo dezavuišete javnost”, navodi se u saopštenju.

Partizan je naveo da nisu poštovane interne procedure u FSS povodom saopštenja srpske kuće fudbala i upitao „ko je autor, Džajić ili Zvezdan Terzić”.

Klub iz Humske optužio je FSS da „flagrantno krši Zakon o sportu”.

„Nije tačno da su se pravile temeljne analize i sprovodile diskusije o uvećanju broja bonus igrača, a ukoliko tvrdite da jesu, stavite na uvid javnosti te Vaše temeljne analize na koje se pozivate. Broj mladih igrača na terenu ne zavisi od pravila koje Vi donesete, već se mladi igrači svojim kvalitetom i zalaganjem izbore za nastupe i fudbalsku afirmaciju”, piše u saopštenju Partizana, a prenosi Beta.

Beogradski klub podsetio je da je Zakon o sportu pravno obavezujući za sve organizacije i ocenio da način na koji Džajić tretira taj Zakon „govori i o načinu na koji upravlja savezom: neodgovorno, svojevoljno i u interesu pojedinaca”.

Partizan je saopštio da je uvek radio u interesu srpskog fudbala razvijajući mlade igrače i da o tome dovoljno govori sastav reprezentacije Srbije na aktuelnom Evropskom prvenstvu.

„FK Partizan nije protiv pružanja šansi mladim igračima, već kao odgovoran i ozbiljan klub smatra da izmena propozicija i pravila 10 dana pred početak sezone predstavlja grubo kršenje Zakona o sportu i stavljanje klubova u neravnopravan položaj”, navodi se u saopštenju.

„Još jednom Vas upozoravamo da Propozicije za takmičenje ne možete menjati po svojoj volji, već da morate poštovati Zakon. U suprotnom, FK Partizan će biti primoran da se obrati Ministarstvu sporta radi zaštite svojih interesa, a onda i pravosudnim organima Republike Srbije”, naveo je Partizan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari