Fleš i Kralj ponovo zajedno 1Foto: www. wikipedia.org / Keith Allison from Hanover

Prethodnih dana desilo se nekoliko zanimljivih transfera u NBA, a najjače je odjeknula vest da će Dvejn Vejd i Lebron Džejms ponovo zaigrati zajedno.

Dvojac, koji je Majami Hit četiri puta doveo do finala i dva prstena, u malo starijim godinama igraće zajedno u Klivlendu. „Fleš“ je potpisao jednogodišnji ugovor sa Kavsima vredan 2,3 miliona dolara, odustajući tako od ponude Čikago Bulsa od osam do 23,8 miliona dolara za narednu sezonu, pošto je u Klivlendu dobio ponudu da bude deo startne postave.

Vejd je bio 12 puta ol star igrač, u tri navrata osvojio je prsten, a prošle sezone je prosečno beležio 18 poena po meču za Bulse, dok je u karijeri imao prosek od 23,3 poena uz 5,7 asistencija i 4,8 skokova.

Za srpsku javnost zanimljiv je i odlazak bivšeg plejmejkera Crvene zvezde i podgoričke Budućnosti Markusa Vilijamsa u Sakramento Kingse. Vilijams, koji je izabran kao 22. pik na draftu 2006. od strane Nju Džerzi Netsa, igrao je još za Golden Stejt Voriorse i Memfis Grizlise prosečno beležeći 5,6 poena uz 2,8 asistencija i 1,8 skokova po utakmici. Karijeru je nastavio u Evropi igrajući za Unikahu, Lokomotivu, Zvezdu, Budućnost a sada se posle pet godina vraća u NBA. Finiks Sansi produžili su ugovor sa Ti Džej Vorenom na četiri godine za 50 miliona dolara.

Karter oduševljen Bogdanovićem

Vins Karter, 40-godišnji igrač Sakramento Kingsa, rekao je posle treninga tima da je impresioniran Bogdanom Bogdanovićem. „Impresioniran sam kakav je i šta sve može. Trenutno se radi na tome da se svi uklope, Bogdan je jedan od tih mladih igrača i jedva čekam da vidim kako će ovaj tim rasti. Bogdanović je poenter. Igrao je već profesionalno u Evropi, ali u NBA je malo drugačije. Bogdan je jedan od onih momaka koji stalno postavlja pitanja, želi da bude bolji i on je deo ovog mladog nukleusa“, rekao je Karter.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari