FMP kontaktirao Alena Omića, Voja Stojanović na treninzima 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Tim iz Železnika nezadovoljan rezultatima, pokušava da osveži i dodatno pojača ekipu za nastavak abaligaške sezone.

Ambiciozno su „panteri“ započeli sezonu, međutim ubrzo su shvatili da su napravili određene propuste u selektiranju ekipe zbog čega su započeli rekonstrukciju koja, po svemu sudeći nije završena.

Na skoru 3-7 FMP je trenutno tek 11. u ABA ligi na svega dve pobede više u odnosu na barski Mornar koji je poslednji na tabeli.

Nedavni poraz i poniženje koje je FMP doživeo u Železniku protiv Partizana (61:105) čini se da su definitivno uverili struku da trenutni sastav nema dovoljan kvalitet i da su pojačanja neophodna, pogotovo na poziciji centra i plejmejkera.

Prema saznanjima Danasa, tim iz Železnika kontaktirao je Alena Omića u želji da angažuje proverenog centra koji ima i evroligaško iskustvo.

Trideset jednogodišnji košarkaš rodom iz Tuzle trenutno je član francuskog Metropolitana koji je na skoru 2-12 poslednjeplasirani tim na tabeli.

Omić je pre nekih mesec dana potpisao ugovor sa klubom za koji nastupa i Amar Gegić, bivši košarkaš Partizana.

Na osnovu statistike reklo bi se da se sasvim dobro adaptirao, s obzirom na to da je na četiri utakmice na proseku od 14,5 poena i 8,3 skoka.

Okolnosti nisu jednostavne i veliko je pitanje da li bi Metropolitano pristao na raskid saradnje sa tek angažovanim centrom koji je prethodne dve sezone proveo u Cedevita Olimpiji.

Nekadašnji reprezentativac Slovenije ima i evroligaško iskustvo, s obzirom na to da je deo takmičarske 2017/18 proveo u dresu Crvene zvezde, dok je sezonu kasnije igrao i za Armani iz Milana.

Takođe, treninzima FMP nedavno se priključio i Vojislav Stojanović, nekadašnji polaznik Zvezdine škole košarke i igrač koji je važio za talenta reprezentativnog formata.

Dvadesetšestogodišnji bek sezonu 2014/15 već je proveo u prvom timu FMP tada kao pozajmljeni košarkaš Crvene zvezde.

Njegov kasniji odlazak u Italiju burno je propraćen u domaćoj javnosti, s obzirom na to da se Zvezda nije lako pomirila sa takvom odlukom tek punoletnog košarkaša koji je planiran da postane prvotimac crveno-belih.

Posle Orlandine i Kremone, Stojanović je 2021. potpisao ugovor sa Fortitudom iz Bolonje ali je nastupao za Manotvanu u drugoj ligi Italije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari