Fenerbahče se pohvalio dolaskom Marine Maljković 1 EPA-EFE/Miguel Angel Polo

Selektorka reprezentacije Srbije i zvanično je nova šefica košarkašicama turskog kluba.

Marina Maljković potpisala je ugovor sa Fenerbahčeom, o čemu se klub iz Istanbula danas pohvalio na zvaničnom sajtu.

„Želimo da dogovor bude od koristi za naš klub i Marinu Maljković, jedno od značajnih imena evropske košarke. Želimo našem treneru da ima sezone pune pobeda s Fenerbahčeom“, navodi se na sajtu najpopularnijeg sportskog društva u Turskoj“, stoji na početku svečarske objave.

Na istom mestu su predstavljeni mnogobrojni uspesi u svetu igre pod obručima.

„Marina je rođena 26. septembra 1981. godine u Beogradu, ćerka je srpskog trenera Božidara Maljkovića, koji je osvojio četiri titule prvaka Evrope. Sa 16 godina počela je da radi kao pomoćni trener u francuskom Abel de Ruelu, dok je bila i igrač tima. Zatim je 2002. postala je trener ženskog tima Ušća, člana trećeg ranga u srpskoj košarci i za dve sezona ga u uvela Prvu ligu. Maljkovićeva je za dve sezone u Hemofarmu osvojila dve duple krune, dok je kao trener košarkašica Partizan za četiri godine isto toliko puta bila prvak Srbije, dva puta je osvojila nacionalni kup i dva trofeja ženske Jadranske lige. Marina je proglašena za trenera godine u Srbiji u svim trofejnim sezonama. Inostranu karijeru nastavila je da gradi na klupi Liona koji je vodila tri sezone, da bi prvi dodir sa turskom klupskom košarkom imala 2016. kada je preuzela Galatasaraj. Zatim se okrenula Kini i Japanu“.

Turski klub je posebnu pažnju posvetio Marininoj reprezentativnoj karijeri kraj terena.

„Kao klupska, njena reprezentativna karijera obiluje značajnim dostignućima. Srbija je sa Marinom na klupi u finalu evrospkog prvenstva 2015. pobedila 76:68 i tako stigla do prvog kontinentalnog zlata u istoriji. zatim je osvojila treće mesto na Olimpijskim igrama u Riju 2016, godine pa evropsku bronzu 2019. i evropsko zlato 2021. godine.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari