Formalizacija već dogovorenog: Vanja Marinković prvo pojačanje Partizana 1Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Nekadašnji kapiten crno-belih vratio se u Humsku posle pet godina igranja u inostranstvu.

Partizan je bio poprilično tih na evropskom tržištu od momenta kada je sezonu završio krajnje neuspešno, bez i jednog trofeja.

Postoje brojne spekulacije u vezi sa promenama igračkog kadra, a kada je reč o dolascima danas je ozvaničen povratak Vanje Marinkovića.

Nekadašnji kapiten crno-belih, nakon uspešnog mandata u Baskoniji, odlučio je da po isteku ugovora sa španskim evroligašem prihvati ponudu Partizana.

Saradnja bi trebalo da bude oročena na dve godine.

Marinković je prvi put stigao u Partizan sa 14 godina, a već sa 16 debitovao je za prvi tim u kojem je ostao do 2019. godine kada je odlučio da prihvati ponudu Valensije.

U prvom mandatu u Humskoj, osvojio je titulu prvaka Srbije 2014. i dva trofeja u Kupu Radivoja Koraća.

U Valensiji je imao dosta problema sa privikavanjem na evroligaške standarde, a poslednje tri sezone proveo je u Baskoniji. U poslednjoj je u proseku beležio 11 poena, uz 38% uspešnosti u šutu sa distance.

Partizan je u fazi rekonstrukcije ekipe iz prošle sezone, koja bi trebalo da bude poprilično radikalna, s obzirom na to da su tim već napustili Frenk Kaminski i Pi Džej Doužir.

Postoje indicije da će se Partizan rastati sa Kevinom Panterom (Barselona najzainteresovanija), odnosno Zekom Ledejom (Milano), dok je još uvek nepoznat status Džejmsa Nanalija, kome je istakeo ugovor sa klubom.

Ugovori su istekli i Alenu Smailagiću, Urošu Trifunoviću, Džejlinu Smitu, Danilu Anđušiću… Takođe, još uvek nije ozvaničeno, ali je poznato da je Ognjen Jaramaz u pregovorima sa moskovskim CSKA.

Spekulisalo se o tome i da se Partizan dogovorio sa Arijanom Lakićem, srpskim košarkašem koji je prošlu sezonu odigrao u Zadru, a neretko se spominju i internacionalna pojačanja u vidu Ifea Lundberga, Čime Monekea…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari