(FOTO) Raspoloženi Đoković odradio prvi trening u Australiji, razdragani domaćin sve ispratio 1 EPA-EFE/DEAN LEWINS

Na zvaničnom Tviter nalogu organizatora Australijan opena osvanule fotografije srpskog tenisera sa terena u Adelejdu.

Turnir kategorije 250 u ovom australijskom gradu počinje 2. januara, pa je Novak Đoković počeo s prirpremom i aklimatizacijom.

Novak Đoković je juče stigao u zemlju, iz koje je proteran početkom ove godine, a glavni cilj mu je ponovno osvajanje grend slema u Melburnu.

Do sada mu nije bilo ravnog 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020. i 2021. godine, prošle sezone mu nije dozvoljeno da brani tron.

Država mu je oduzela izdato medicinsko izuzeće i kao stranca nevakcinisanog prostiv korona virusa deportovala ga sa Petog kontinenta, što je znao da iskoristi Španac Rafael Nadal.

Sada se ljubutelji tenisa u Australiji raduju povratku „kralja“ Melburna, a fotografi Australijen opena poslati su u Adelajd, da prate aktivnosti Beograđanina.

„Spremni za tenisko leto. Đoković je stigao u Adelejd i otpočeo svoj prvi trening“, stoji u pomenutoj objavi na društvenim mrežama.

Titulu na turniru u Adelajdu brani Tanasis Kokinakis, a pored Đokovića od zvučnijih učesnika tu su još vidu Danil Medvedev, Feliks Ožea-Alijasim, Andrej Rubljov, Janik Siner, Denis Šapovalovi Karen Hačanov.

Australijan openu kreće 16. i traje do 29. januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari