Rukometne reprezentacije Španije i Hrvatske nastaviće borbu za medalje na Evropskom prvenstvu u Beogradskoj areni pošto su ostvarile najbolje rezultate u novosadskoj četvrtfinalnoj grupi.

Ipak, najjači utisak na sve ljubitelje rukometa na Starom kontinentu ostavio je očajan nastup aktuelnih evropskih, svetskih i olimpijskih šampiona Francuza, koji su takmičenje u Spensu završili na poslednjem mestu. Selektor „trikolora“ Klod Onesta nije, naravno, zadovoljan ostvarenim u Srbiji, ali smatra da Karabatić i ekipa nisu rekli poslednju reč na međunarodnoj sceni.

– Poraz protiv Španije u prvom kolu nam je teško pao, jer smo kasnije iz meča u meč gubili veru. Ovo nam je dobra lekcija i obaveza da ubuduće radimo više. Sledi nam veliki izazov na Olimpijskim igrama u Londonu, gde moramo da demonstriramo francuski rukomet na najboljem nivou – rekao je Onesta.

U mečevima trećeg kola samo je Španija slavila pobedu. „Crvena furija“ je overila prvo mesto u grupi pobedom nad Slovenijom (35:32), dok su bodove podelili Francuska i Island (29:29), odnosno Mađarska i Hrvatska (24:24).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari