Mečevima trećeg kola večeras se završava takmičenje u novosadskoj C grupi, a sve četiri reprezentacije imaju šansu za plasman u narednu fazu.

Španci će protiv Rusa igrati za što bolji bodovni saldo u četvrtfinalnoj grupi, s tim da će i „Zbornaja komanda“ biti silno motivisana jer su joj bodovi neophodni za opstanak na turniru. Sa druge strane, Francuzi i Mađari će u direktnom dvoboju imati prostora i za kalkulacije pošto će već znati rezultat prethodnog meča koji se igra dva sata ranije.

Španija je nastupom protiv „trikolora“ na otvaranju takmičenja pokazala da ponovo ima tim za visoke domete. Raznovrsnost u napadu i snažna i odgovorna odbrana na udarnim iglama iz tima Kloda Oneste bili su dovoljni za osvajanje dva važna boda. Ipak, pad koncentracije i verovatno nesvesno potcenjivanje Mađara koštalo je Špance uknjižavanja celog plena i u drugom kolu. Rusi su, pak, u nezavidnoj situaciji. Da bi nastavili takmičenje moraju da osvoje bar bod, a onda da čekaju poraz Mađara od Francuske sa pet ili više pogodaka razlike ili neuspeh „galskih petlova“ sa minusom od šest golova, što je čini se malo verovatno.

Mađari su do drugog boda na šampionatu stigli golom iz sedmerca protiv Španije i to posle isteka regularnog toka jer se pivotmen Sološi odlično izborio za poziciju i iznudio udarac za izjednačenje. Naši severni susedi su slovili za najslabiji tim u grupi, ali su ipak uspeli da se izbore za poziciju da u poslednjem kolu sami odlučuju o svojoj sudbini. Međutim, to im sigurno neće biti lako jer su Francuzi aktuelni evropski, svetski i olimpijski prvaci. Igra koju su do sada pružili Karabatić i ekipa nije sa pijedestala najboljih, ali je sigurno da Francuzi tempiraju formu za odlučujuće mečeve i da će biti sve bolji kako takmičenje bude odmicalo.

U teoriji je moguće da sve selekcije imaju tri boda na kraju takmičenja, što će se dogoditi ako Rusija dobije Španiju, a Francuska i Mađarska budu igrale nerešeno. U tom slučaju, odlučivaće gol-razlika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari