Francuzi zabrinuti: Rudi Gober još uvek nema u planu Eurobasket 1EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Nedavno je Nikolas Batum potvrdio da ovog leta neće biti deo francuske reprezentacije, a lako bi moglo da se desi da predstojeće Evropsko prvenstvo preskoči još jedan NBA igrač – Rudi Gober.

Francuzi deluju zabrinuto; ako bi za Batuma i mogli da pronađu adekvatne alternaicje, utisak je da to ne bi uspeli u slučaju da jedan od najboljih NBA defanzivaca odluči da preskoči Eurobasket.

Gober je i sam priznao da još uvek nije doneo odluku, što je negde i očekivano, s obzirom na to da će sa Juta Džezom uskoro početi sa učešćem u NBA plej-ofu i da mu je fokus apsolutno na klupskim obavezama.

„Nisam još uvek doneo odluku da li ću nastupiti na Eurobasketu. Moram da vidim kako će se odvijati završna faza klupske seozne i kako ću se osećati posle naporne takmičarske godine u Juta Džezu“, otkrio je Rudi Gober u razgovoru za L’Ekip.

Francuz je možda i zabrinut zbog opcije prema kojoj bi predstojećeg leta mogao da bude trejdovan. Gober se oseća veoma komotno u Juti i nije raspoložen za promenu sredine, međutim Džezeri bi tokom leta mogli da nastave sa procesom podmlađivanja igračkog kadra, a u Goberu vide „kapitalca“ za trejd u kojem bi dobili relativno mlađeg, ali atraktivnijeg i mobilnijeg centra, tačnije igrača u centarskoj liniji.

Trostruki NBA Ol-Star i odbrambeni igrač godine ima čak četiri medalje na velikim međunarodnim košarkaškim turnirima u svojoj biografiji. Osvajač je bronzanih priznanja na svetskim prvenstvima 2014. i 2019. i Evrobasketu 2015. Na prethodnim Olimpijskim igrama je odigao veliku ulogu u osvajanju srebrne medalje.

Francuzi se nalaze u Grupi B zajedno sa Nemačkom, Slovenijom, Litvanijom, Bosnom i Hercegovinom i Mađarskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari