Frenk Kesi u planovima Barselone 1EPA-EFE/FABIO FAGIOLINI

Probaće Barselona, uprkos ogromnim finansijskim problemima, da barem delimično pojača igrački kadar. Mundo Deportivo piše da će pokušati već u januaru da se dogovori sa Frenkom Kesijem, fudbalerom Milana i tako pojača vezni red.

Opterećeni dugovima, koji premašuju milijardu evra, u Barseloni pokušavaju da barem u određenoj meri pariraju najvećim rivalima, kako u Španiji, tako i Evropi.

Svesni su da neće moći da izađu na crtu najbogatijima kada narednog leta bude počela trka za potpis sjajnog napadača Borusije Dortmund, Erlinga Halanda, ali zato pokušavaju da se domognu asova koji su, ili nezadovoljni svojim statusom u klubu, poput Rahima Sterlinga, odnosno pouzdanih rešenja kojima ističu ugovori narednog leta.

Jedan od njih je Frenk Kesi, korrulentni veznjak Milana, koji već mesecima uporno odbija da produži ugovor sa roso-nerima.

Spekulisalo se da su razlozi takvi da reprezentativac Obale Slonovače ima ponudu Pari Sen Žermena, međutim, nakon letošnjeg dolaska Vajnalduma na Park prinčeva, ta kombinacija je sve manje verovatna.

Mundo Deportivo piše da je Kesi Milanu za novi ugovor tražio osam miliona evra godišnje, plus dva miliona samo za potpis, što su cifre koje nisu nedokučive za Barselonu, pogotovo ako se na leto budu rešili plate Kutinja, možda i Dembelea, odnosno definitivno pozdrave sa Antoanom Grizmanom.

Istovremeno, Mundo Deportivo sumnja u informacije ostrvskih medija da će Barsa krenuti po Rahima Sterlinga, čak i ako on ne produži saradnju sa Mančester Sitijem, jer na levoj strani već ima Memfisa Depaja i Ansua Fatija, dok engleski reprezentativac nije baš idealan za desno krilo, pa ne bi bio idealan dodatak za tim čak i ako bi Usman Dembele otišao sa stadiona Kamp Nou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari