Fric: Imam osećaj da ću pobediti Sinera u finalu US opena 1Foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER

Prvi američki finalista US opena od 2006, prvi američki finalista bilo kog gren slema od 2009, Tejlor Fric je već prekinuo dva velika iščekivanja nacionalnog tenisa, ali želi i treće.

– Imam osećaj da ću pobediti Sinera u finalu – nada se Amerikanac i da će postati prvi teniser iz ove zemlje koji je pobedio na bilo kom gren slemu još od 2003, kada je Endi Rodik trijumfovao baš u Njujorku.

– Ne očekujem da ću imati tako stresan meč kao protiv Frensisa. Igrati protiv zemljaka i biti favorit zbog boljeg međusobnog odnosa bilo je jako teško.

Italijan i Amerikanac su igrali samo dva puta, oba puta u Indijan Velsu i obojica imaju po pobedu.

– Znam da igrati protiv broja 1 nije lako, ali uvek sam se dobro osećao kada smo imali mečeve. Mislim da mi ritam njegove lopte odgovara, uvek dobro igram protiv njega – ističe Fric, svestan da će njegov uspeh najviše zavisiti od njegovog servisa.

Uveren je da sve zavisi od njega.

– Imam osećaj da ću u nedelju igrati veoma dobro i pobediti. Kada igram svoj najbolji tenis, mislim da je to dovoljno za titulu na gren slemu – dodaje Amerikanac koji je Ju-Es open počeo kao 12. teniser sveta, plasman u finale mu je doneo skok za pet mesta, a titula bi ga pomerila za još jedno napred i obezbedila plasman na završni Masters u Torinu.

Kaže da bi trijumf u finalu bio velika stvar za SAD. Iako najjača nacija u istoriji tenisa sa toliko fenomenalnih asova, sve se promenilo kada je velika trojka stupila na scenu.

– Moj plasman u finale daje nadu svima nama Amerikancima i govori da idemo dobrim putem. Ovakvi uspesi guraju mlade napred. Uvek sam želeo da budem lider ove generacije, mada nisam osećao da to moram da budem ja. Dugo sam želeo ovako nešto i zato ovo finale toliko znači za mene.

Šampion će, baš kao i šampionka, osvojiti 3,6 miliona dolara. Poraženima u finalu pripada duplo manja premija, piše Sport Klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari