Frimpong po želji Božovića 1

Uprava Crvene zvezde ispunila je jednu od dve želje treneru Miodragu Božoviću javno izrečene na početku priprema za prolećni deo sezone, tako što je dovela Abrahama Frimponga iz Napretka.

Crnogorski stručnjak je brzonog štopera iz Gane označio kao pravo pojačanje za zadnju liniju srpskog šampiona, a uprava prezaduženog lidera srpske Superlige potpisala trogodišnji ugovor sa mladim defanzivcem, čime je, letos potpuno renovirana ekipa, dobila petog novajliju u zimskom prelaznom roku.

– Frimpong je atipičan centralni defanzivac, poseduje odličnu pokretljivost i okretnost, dobro čita igru protivničkih igrača i, iako nije mnogo visok, ima sjajnu skok igru. Uzdamo se u njega u odbrani – ishvalio je mladog Afrikanca poslovni direktor kluba iz Ljutice Bogdana Stefan Pantović.

Posle prigodnih pohvala na račun veličine i trofejne tradicije crveno-belih, mladi štoper na indirektan način je objasnio koliko mu znači igranje u našoj zemlji.

– Pokrenut je postupak za dobijanje mog srpskog pasoša. To nije usko vezano samo za Zvezdu i njen broj stranaca. Dugo sam razmišljao o tome, jer bih s tim dokumentom bez većim problema aplicirao na evropskom tržištu, kada za to dođe vreme – objasnio je momak koji se fudbalu učio u rodnoj Akri, kalio u italijanskoj Vićenci, umalo završio u Partizanu pre nego što je potpisao za Vojvodinu, a posle proveo četiri godine u Napretku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari