Frustrirani Jokić isključen, pa se pokajao 1EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Centar Denver Nagetsa pre vremena završio izgubljeni meč sa Golden Stejtom.

Iako su sredinom druge četvrtine imali i +12, izabranici Majkla Malouna pretrpeli su težak poraz – 106:126, dozvolivši protivniku da povede sa 2:0 u seriji prve runde plej-ofa zapadne konferencije NBA lige.

Drgi najjači utisak meča je isklučenje srpskog centra. On se iznervirao krajem treće deonice i dobio je tehničku grešku, da bi sedam minuta pre završetka utakmice zaslužio novu tehničku i isključenje, pa je parket napustio sa 26 datih poena (9-16 za dva, 0-4), 11 skokova i 4 asistencije tokom 28 minuta.

„Ponele su me emocije, bio sam frustriran. Ne bi trebalo to da radim. Što se te situacije tiče, smatrao sam da sam fauliran, dobio sam udarac i reagovao sam. Grin je rekao da nije faul, sudije su tako reagovale. Bilo je emotivno“, objasnio je Nikola Jokić nakon što su smirile strasti.

Još na samom početku je došlo do sukoba između njega i Gerija Pejtona drugog. Sin NBA legende udario je Srbine po zadnjici, a Stef Kari je stao između njih i sprečio tuču.

„Pejton ne treba to da radi. Samo sam reagovao na njegov potez, ponavljam, on ne bi trebalo to da radi.“

Da u timu vlada opšte nezadovoljstvo trenutnom situacijom moglo je da se vidi i po reakciji na klupi, kada su se saigrači umalo potukli.

„Razgovarali smo. Nadam se da ćemo napraviti reakciju i neke promene, moramo da pronađemo ritam i u napadu i u odbrani. Dešavalo nam se da samo stojimo u defanzivi i da ne reagujemo. Pre meča sam svima rekao da pobeđujemo i gubimo zajedno. Nema podela.“

Naredna dva meča igraju se u dvorani Nagetsa. Pobeda je imperativ ukoliko žele da vrate seriju u San Francisko.

„Moramo da popravimo fokus i da pazimo na plan igre. Detalji su ključ, ako napraviš jednu grešku oni će da te kazne. Voriorsi su šampionski tim, pogađaće teške šuteve, nije to ništa novo. Mi moramo u napadu da radimo ono što inače radimo“, zaključio je Jokić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari