FSS izbacio Kolubaru u Srpsku ligu 1Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Disciplinska i etička komisija Fudbalskog saveza Srbije odlučile su da izbace Kolubaru iz Superlige Srbije, objavio je Mozzart Sport.

Klub iz Lazarevca sledeće sezone će igrati u Srpskoj ligi, trećem rangu takmičenja, a razlog za kaznu je to što su nameštali utakmice.

Ovakva odluka potvrđuje ostanak Radnika iz Surdulice u Mozzart Bet Superligi, koji je to pravo izborio kroz baraž sa Grafičarom, kao i da će 16 klubova nastupati u ovom takmičenju.

Kao što je poznato, Kolubari je FSS prvobitno oduzeo devet bodova, što ju je odvelo u zonu ispadanja na prošlosezonskoj tabeli.

Ipak, Međunarodni sud za sportsku arbitražu pre nekoliko dana usvojio je žalbu Lazarevčana i umanjio kaznu sa devet na šest bodova. Tako su se zeleno-crni našli u bezbednoj zoni, a Radnik ispod crte, te se situacija značajno zakomplikovala.

Nema sumnje da će rukovodstvo Kolubare ponovo reagovati na presudu, ali čini se da je ovaj put ona definitivna i da će njihovi fudbaleri narednu sezonu morati da se takmiče u društvu trećeligaša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari