FSS odgovorio Partizanu na žalbu o uvođenju pravila sa dva bonusa u ekipi: Odluku podržali svi ostali klubovi 1foto Srđan Stevanović - Starsport

 

Uzburkivanja u srpskom fudbalu se ne smiruju, kako na reprezentativnom, tako i na klupskom nivou. Fudbalski savez Srbije je odgovorio Partizanu na žalbu o diskutabilnom uvođenju pravila sa dva „bonusa” u ekipi, piše Sport klub.

Krovna kuća srpskog fudbala je u jeku promena i ostavki koje „pljušte” u savezu odlučila da se deset dana pre početka prvenstava uvede pravila dva „bonusa”, odnosno da će od sada svaki klub morati da ima bar dva igrača sa srpskim državljanstvom na terenu koji imaju manje od 21 godinu.

Partizan se pobunio i izdao saopštenje, a ekspresna reakcija FSS-a je stigla ubrzo u vidu saopštenja koje vam prenosimo u celosti i bez izmena:

„O predlogu za promenu pravila i povećanje broja bonus igrača za predstojeću sezonu diskutovalo se u Zajednici Super i Prve lige Srbije. Odluka koju su podržali svi klubovi osim FK Partizan, i koja je prosleđena na usvajanje Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Srbije, rezultat je temeljne analize i konsultacija sa stručnjacima i predstavnicima klubova, a čvrsto verujemo da će doneti maksimalnu korist razvoju srpskog fudbala”.

U savezu su, ipak, iznenađeni reakcijom Partizana, uprkos tome što su iz tabora crno-belih i u bližoj prošlosti poručivali da sada nije vreme da se uvode nova pravila:

„Pružanje šanse što većem broju mladih igrača da se dokažu na terenu i steknu dragoceno iskustvo igranja u seniorskoj konkurenciji u skladu je sa našom strategijom podrške talentima i unapređenju kvaliteta domaćeg takmičenja, kao i jačanju konkurencije za mesta u A reprezentaciji Srbije.

Čudi nas ishitrena reakcija FK Partizan, jer odluka o povećanju broja bonus igrača, pored toga što je u interesu celokupnog srpskog fubala, pre svega ide u prilog klubovima koji će imati priliku da razvijaju sopstvene igrače i stvaraju snažne temelje za budućnost. Fudbalski savez Srbije će uvek podržati predloge i odluke koji imaju za cilj jačanje i dalji razvoj fudbala u našoj zemlji”, prenosi Sport klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari