FSS razmišlja da odloži 171. večiti derbi: Nedimović čeka da mu Vučić odobri otkazivanje utakmice? 1Foto Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Fudbalski savez Srbije razmišlja da odloži odigravanje 171. večitog derbija koji treba da se igra u sredu, saznaje Danas.

Prema nezvaničnim informacijama iz vrha srpske „kuće“ fudbala, čelnike FSS brinu dve stvari: pritisak oko izbora sudije koji je nametnula Crvena zvezda i strah od divljanja huligana posle obračuna na Kosovu proteklog vikenda.

Podsetimo, Crvena zvezda je zvanično poslala ultimatum Savezu da neće u sredu igrati utakmicu ukoliko sudija Srđan Jovanović ostane delegiran da vodi derbi. Crveno-beli tvrde da ih je Jovanović u više navrata „pokrao“, iako je u pitanju jedini internacionalac koji je prethodnih sezona sudio Ligu šampiona.

Istovremeno postoji strah da će navijači Crvene zvezde prekinuti utakmicu jer je i u njihovim redovima počeo da tinja sve veći animozitet prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Delije su juče na društvenim mrežama najavile da će odati poštu navijaču koji je u nedelju ujutro stradao u obračunu na Kosovu. Zanimljivo je da su jedini koji su otkrili identitet, odnosno puno ime i prezime jednog od poginulih u obračunu sa policijom Kosova.

Moguće je i da je neformalna najava Delija da će nezadovoljni stanjem u državi (čitaj: na Kosovu) prekinuti utakmicu ustvari naterala direktora kluba Zvezdana Terzića da unapred napravi još jednu ujdurmu oko izbora sudija i time obezbedi alibi sebi, a možda i Savezu ukoliko se meč odloži.

Nezvanično saznajemo da će konačnu reč imati Branislav Nedimović, potpredsednik FSS koji je u praksi oficir za vezu Saveza sa aktuelnom vlašću. Onaj koji neformalno o svemu odlučuje u ovoj državi je ovih dana prezauzet problemima oko Kosova, pa se sada čeka da li će Nedimoviću dati znak da se derbi odigra ili zbog straha od incidenata odloži.

Prema nezvaničnim saznanjima naše redakcije, odlaganje je predložio i sam Zvezdan Terzić, verovatno smatrajući da crveno-belima sada ne odgovara da igraju derbi, ne samo zbog navijača već i trenutne forme i gustog evropskog rasporeda, dok se Partizan nije složio s ovim predlogom.

Ukoliko bi došlo do otkazivanja derbija, prema nezvaničnim saznanjima Danasa, bilo bi odloženo celo kolo, a u zvaničnom obrazloženju bi se navelo da je to zbog straha da se tenzije s Kosova ne preliju na fudbalske terene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari