Aleksandar Janković nezadovoljan zbog priče o "transferu" Maksimovića za 20 miliona: Prodali smo pet igrača u Mančester siti, to su mehuri od sapunice 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Ubedljiv poraz Crvene zvezde od Monaka u trećem kolu Lige šampiona pokrenuo je neke tabu teme o stanju u srpskom fudbalu.

Nekadašnjem treneru crveno-belih i mlade reprezentacije Srbije Aleksandru Jankoviću ne dopdaju se bombastični medijski naslovi o 17-godišnjem vezisti Crvene zvezde Andriji Maksimoviću.

– Digla se halabuka, jedan deo medija preteruje. Opet se pravi ista greška vezano za mlade igrače. To može da bude kontraproduktivno po to dete – rekao je Janković za RTS.

Janković je zatim bio još konkretniji.

Aleksandar Janković nezadovoljan zbog priče o "transferu" Maksimovića za 20 miliona: Prodali smo pet igrača u Mančester siti, to su mehuri od sapunice 2
Andrija Maksimović, Foto: BETA/Marko Metlaš

– Srpski fudbal je u poslednjih nekoliko godina prodao pet igrača Mančester sitiju – braća Ilić iz Crvene zvezde, pa Mijatović koji je otišao na pozajmicu u Njujork gde ne igra, imamo Gordića iz Lučana, bio je na pozajmicama u drugoj ligi Belgije, evo ga sada u TSC-u i Tedića iz Čukaričkog koji je otišao u Siti. Plus Lazetić koji je otišao iz Crvene zvezde u Milan i Kabić koji je otišao u Torino iz Crvene zvezde. Nijedan od tih momaka nije odigrao ni minut za klub za koji je potpisao ugovor.

Talentovani igrači su odlaskom iz Srbije nestali “sa radara”.

– Novac nije primaran u tim situacijama, jer će da izgube potencijal po pozajmicama. Nemojte da pravimo istu grešku jer vidimo da naši igrači nisu spremni za ovaj visok nivo, opet ćemo kukati za godinu—dve da je velika razlika. Ali, nam to ne smeta da medijski pumpamo. To je jedan veliki mehur od sapunice promovišući dete, koje je odigralo četiri utakmice u seniorskoj konkurenciji, da vredi 20, 50, 100 miliona evra. Takve stvari su jako opasne po mlade i dovode do toga da igrač krene po pozajmicama što dovodi do razočaranja. Ta euforija koja postoji je kontraproduktivna, jer se na kraju ti momci vraćaju u našu Superligu – zaključio je Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari