Dukš izjednačio još jedan Felerov rekord u Verderu (VIDEO) 1Foto: Federico Gambarini/dpa via AP

U prvoj utakmici 15. kola nemačkog fudbalskog prvenstva, pretposlednjeg u jesenjem delu sezone, Borusija i Verder su igrali nerešeno u Menhengladbahu (2:2).

Timu iz Bremena bod je doneo njegov najbolji strelac Marvin Dukš u 75. minutu.

Njemu je to sedmi pogodak u sezoni, a i deseti u gostima u ovoj godini po čemu se u analima kluba poravnao s Rudijem Felerom.

Proslavljenom nemačkom golgeteru, svetskom prvaku 1990, koji je na Vezeru igrao od 1982. do 1987, to je pošlo za rukom dvaput – 1983 (priznanje za najboljeg fudbalera u Zapadnoj Nemačkoj), 1985.

Dukš (29), Verderovo pojačanje iz Hanovera u leto 2021, izjednačen je s njim u još jednom klupskom rekordu. U prošloj sezoni bio je strelac na sedam utakmica Bundeslige uzastopce, što je Felerovo dostignuće iz 1982/83. kada je s 23 gola bio najbolji strelac prvenstva.

Dukš je prošlog meseca debitovao u nacionalnom timu zemlje koja je domaćin Evropskog prvenstva 2024, Novi selektor Julijan Nagelsman (36), najmlađi u posleratnom periodu, dao mu je priliku da uđe kao rezerva u porazima na prijateljskim mečevima i protiv Turaka u Berlinu (3:2) i protiv Austrijanaca u Beču (2:0).

U Verderovom timu u Menhengladbahu celu utakmicu je odigrao Miloš Veljković.

U utorak u Bremen stiže Lajpcig.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari