Crvena zvezda opet u evropskoj eliti, srpski šampion nadigrao Bodo Glimt u revanšu plej-ofa 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u Ligu šampiona pošto su u revanš utakmici plej-ofa na svom stadionu pobedili Bode Glim rezultatom 2:0 (1:0).

Crveno-beli su izgubili u prvom duelu u gostima sa 2:1, ali su u Beogradu nadigrali norveškog šampiona i ušli u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.

Golove za Crvenu zvezdu postigli su Bruno Duarte u 26. iz penala i kapiten Uroš Spajić u 59. minutu.

Crveno-beli su obezbedili osam mečeva u takmičenju koje će se igrati u novom, ligaškom formatu.

Crvena zvezda opet u evropskoj eliti, srpski šampion nadigrao Bodo Glimt u revanšu plej-ofa 2
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Trener beogradskog kluba Vladan Milojević odlučio je da od prvog minuta izvrši pritisak na poslednju liniju gostiju i to mu se isplatilo, jer su njegovi igrači tako dolazili do prilika protiv bledog protivnika.

Posle takve situacije u 26. minutu, odbrambeni igrač Bodo Glimta neoprezno je u svom šesnaestercu faulirao Milsona, sudija Masu je dosudio penal, a Duarte je doveo svoj tim u vođstvo.

I u nastavku utakmice crveno-beli su stvarali prilike i kontrolisali ritam meča, da bi im se to isplatilo u 60. minutu, kada je posle kornera Spajić udarcem glavom postigao drugi pogodak.

Nedugo zatim domaći su prepustili posed rivalu, ali je bilo očigledno da Norvežani teško dolaze do kaznenog prostora protivnika, pa je i u tom periodu Zvezda stvorila mnogo više šansi iz kontra napada.

Liga šampiona će i dalje brojati 32 učesnika, ali će svaki tim igrati po osam utakmica, sa različitim protivnicima i to četiri utakmice na svom stadionu i još toliko u gostima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari