Dejan Milovanović za Danas: Neka Zvezda napadne Monako, Maksimović da ostane i pokaže klasu na "Marakani" 1Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju u utorak u Monaku u trećem kolu Lige šampiona.

Ta utakmica je na programu u utorak 22. oktobra sa početkom od 18.45 časova na stadionu „Luj II“, a bukmejkeri domaći tim izdvajaju kao izrazitog favorita.

Zvezda je u dosadašnjem toku takmičenja doživela dva poraza, od Benfike kod kuće 1:2 i od Intera u gostima 0:4.

Nekadašnji vezista i kapiten Crvene zvezde Dejan Milovanović je u razgovoru za Danas istakao da ima još dovoljno utakmica u ovoj fazi takmičenja i da ništa nije gotovo.

Na samom početku je sumirao start Zvezdine sezone u Evrope.

– Nisu se obrukali. Žao mi je zbog poraza od Benfike, a Inter je klasa za sebe. Očekujemo da uzmu neki bod, nema jasnih favorita i sigurnih bodova.

O Monaku je imao lepe reči, ali očekuje da Zvezda u toj utakmici pokaže zube.

– Monako je odlična ekipa. Biće to mnogo zahtevna utakmica. Sećam ih se iz perioda kada sam igrao u Francuskoj u dresu Lansa i gostovanja u Kneževini su uvek bila teška. Kako tada, tako i sad, jer ponovo imaju odličnu ekipu. Ipak, očekujem da Zvezda izađe hrabro i da napadne protivnika. Voleo bih da vidim napadački fudbal od njih, ne treba da razmiljašljaju da li će da izgube.

Dejan Milovanović za Danas: Neka Zvezda napadne Monako, Maksimović da ostane i pokaže klasu na "Marakani" 2
Foto: Srdjan Stevanović/Starsport

Od Zvezdinih igrača mu se najviše sviđa mladi Maksimović.

– Zvezda je u našoj ligi bolja od drugih ekipa i to pokazaju rezultati pošto uglavnom pobeđuju. Imaju jako veliki i širok roster igrača, za prvu postavu konkuriše u svakom trenutku sasvim sigurno 22, 23 fudbalera. Ne bih nikog izdvajao, uvek bih stavio celu ekipu u prvi plan. Ali ako moram pak da odaberem jednog igrača onda bih izdvojio Andriju Maksimovića. Treba obratiti pažnju na Zvezdinu omladinsku školu, tamo ima kvalitetne dece. Nadam se da će u ovoj sezoni još neki klinac dobiti šansu u Zvezdinom prvom timu, makar i u utakmicama domaće lige.

Naš sagovornik objašnjava zašto mu se Zvezdin tinejdžer posebno dopada.

– Vidi se da ima veliki kvalitet. Treba da igra svaku utakmicu. Svojim igrama treba da pokaže sav svoj raskošan talenat. Definitivno ima potencijal da postane vrhunski fudbaler i zaigra u nekoj od Liga petice. Sada je najbolje da ostane u Zvezdi i da nastavi da se razvija. Treba da ostane čvrsto nogama na zemlji, a ne da poleti. Ali jasno je da je fudbalski biser. Uostalom, poziv selektora Srbije Dragana Stojkovića i njegov debi u seniorskoj reprezentaciji Srbije govore u prilog tome.

Za sam kraj priznao je da je ipak pristalica starog formata takmičenja.

– Ja više volim stari format. U ovom formatu mi je sve novo i pomalo čudno. Sada je u ovom novom formatu možda i lakše proći u narednu fazu takmičenja. Čini mi se da svako može da iznenadi i pobedi.

Crvena zvezda će na stadion „Luj II“ istrčati oslabljena za povređenog vezistu Mirka Ivanića, te štopera Vanju Drkušića i golmana Omrija Glazera.

Za vikend su crveno-ebeli ubedljivo savladali Radnički i tako pokazali da se nalaze u dobroj formu, a trijumf je sa dva gola „začinio“ Aleksandar Katai koji je na taj način poslao najbolji strelac u istoriji Superlige Srbije.

Monako je sa druge strane u dosadašnjem toku takmičenja pobedio kod kuće Barselonu 2:1 i remizirao sa Dinamom u Zagrebu 2:2.

Posebno je taj remi bio nesrećan po Monačane jer su ušli u utakmicu kao veliki favoriti, a na kraju su do boda došli u 90. minutu golom Denisa Zakarije iz penala.

Monako trenutno deli prvo mesto na tabeli francuske Lige 1 sa PSŽ. Oba tima imaju skor od šest pobeda i dva remija i bez poraza su u francuskom šampionatu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari