Ta zemlja je bila azil za naciste: Francuski fudbaler odgovara na uvrede Argentinaca (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Bivši igrač Čelsija Demba Ba ogorčen je zbog snimka na kojem se vidi kako argentinski reprezentativci proslavljaju pobedu na Kopa Americi uz rasističku pesmu koja vređa francuske fudbalere poreklom iz Afrike.

„Argentina, azil za bivše naciste koji su bežali. Od 1945. (predsednik) Peron je ugošćavao ratne kriminalce. A vi se sada čudite“, napisao je Ba na društvenoj mreži „X“.

Fudbaleri Argentine snimali su se dok su proslavljali veliku titulu, a problem je nastao jer su vređali Francuze na rasnoj osnovi.

„Igraju za Francusku, ali su iz Angole; Majka mu je iz Nigerije; Otac mu je Kamerunac; Ali na pasošu piše: Francuz“, orilo se u autobusu kojim su se šampioni Južne Amerike prevozili od stadiona do hotela u kom su odseli.

Ta zemlja je bila azil za naciste: Francuski fudbaler odgovara na uvrede Argentinaca (VIDEO) 2
Foto: EPA/TOLGA BOZOGLU

Snimak je objavio igrač Čelsija Enco Fernandez, koji je na meti kritika engleskih medija, pa se očekuje da će ga klub kazniti ili suspendovati.

Demba Ba je rođen u Francuskoj, ali je nastupao za reprezentaciju Senegala

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari