Fudbaleri Dinama bili dodatno motivisani za duel sa Partizanom: Dolaze iz Srbije, zemlje koja podržava rat u Ukrajini 1Foto: Starsport

Vladislav Kabajev, fudbaler kijevskog Dinama, rekao je posle utakmice u kojoj je njegov tim pobedio Partizan (6:2) u kvalifikacijama za Ligu šampiona, da je bio dodatno motivisan zbog toga što je igrao protiv ekipe iz Srbije.

„Spremili smo se dobro, znali smo da igramo protiv tima čija zemlja podržava rat u Ukrajini. Svi su mogli da vide kako smo odlučni izašli na teren, čak i kad smo dali tri-četiri gola nismo stali. Imali smo motiv više zato što su oni iz Srbije. Mogu za sebe da kažem da sam teren izašao besan. Bilo bi bolje da nismo primili golove, ali to pokazuje da imamo prostor za napredak. Čeka as meč u Beogradu, hteo bih sada da kažem još mnogo toga, ali neću. Kazaću to posle revanša“, rekao je Kabajev, a preneo Mondo.

Njegov saigrač Vladimir Bražko izjavio je da je Dinamo pobedio za narod Ukrajine.

„Odigrali smo odličan meč, posebno pošto je bio prvi. Verovatno je iz ugla intenziteta ovo bio najvažniji meč u mojoj karijeri. Protiv ovog protivnika. Hteo sam da dam što više golova i da obezbedim pobedu za svakog Ukrajinca“, dodao je Bražko.

Pre početka meča fudbaleri Dinama nisu hteli da se pozdrave sa igračima Partizana, kako to nalažu pravila UEFA, a kao razlog naveli su to što je Partizan nedavno igrao na turniru „Bratski kup“ u Moskvi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari