"Dinamo ponizio ruske prijatelje": Ukrajinski mediji o duelu Kijevljana i Partizana 1Foto: EPA-EFE/Wojciech Szubartowski

Ukrajinski mediji na sličan način kao i igrači Dinama proslavili su pobedu Kijevljana nad Partizanom (6:2) u prvoj utakmici kvalifikacija za Ligu šampiona.

U naslovima izveštaja sa utakmice može se steći utisak da je duel koji je odigran u poljskom gradu Lublin predstavljao „više od igre“.

Tako je portal „UA Football“ opisao duel parafrazom mafijaške poslovice „Ništa poslovno, izrazito lično: Dinamo – Partizan 6:2“, dok je „Sport.ua“ upotrebio stil blizak izveštajima sa ratišta: „Uništenje Srbije u kijevskom stilu“.

Najviše se razgoropadio portal „TV Sport 24“ čiji je tekst o pobedi Ukrajinaca naslovljen sa „Ekstravagancija u Ligi šampiona: Dinamo ponizio „ruske prijatelje“ sa šest komada“.

Pre početka meča fudbaleri Dinama nisu hteli da se pozdrave sa igračima Partizana, kako to nalažu pravila UEFA, a kao razlog naveli su to što je Partizan nedavno igrao na turniru „Bratski kup“ u Moskvi.

Revanš utakmica igra se 31. jula u Beogradu (20.00), a ovom duelu na stadionu u Humskoj neće prisustvovati publika zbog kazne UEFA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari