Piksi iskoristio remi sa Španijom da okrivi igrače za neuspeh na Evropskom prvenstvu: Šta me briga ko će se odazvati, ja odlučujem i tako će uvek biti 1Foto: Starsport

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković bio je zadovoljan rezultatom njegovog (0:0) u utakmici sa Španijom, pa je posle utakmice iskoristio priliku da se još jednom osvrne na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Piksi je o takmičenju na kojem je njegov tim doživeo neuspeh, u četvrtak govorio kao trener koji je osvojio bod protiv evropskog šampiona Španije, pa je iskoristio šansu da za loše rezultate na prvenstvu Starog kontinenta optuži igrače.

„Drago mi je da su momci dali sve od sebe, pokazali su kako se bori za svoju zemlju, reprezentaciju. Sve pohvale njima. Dobar rezultat, mogli smo da pobedimo, mogli smo i da izgubimo, ali najvažniji je utisak da vas igrači prate u odabiru taktičkih zamisli, bez obzira na to ko je na terenu“, rekao je Piksi.

Pre samo dva meseca, ističe Stojković, nije bilo tako i imao je ozbiljnih problema sa neispunjenjem zahteva koje je pred pojedine igrače postavljao na Evropskom prvenstvu.

„Ono što je meni najvažnije je reakcija ovih igrača i njihova mladost koju smo videli, sve ono što se dešavalo u taktičkom smislu. Vraćam se ponovo na disciplinu – da se vratim na Nemačku, bilo je momenata kad si hteo iz kože da izađeš jer igrači, koje neću da pominjem, jednostavno ne poštuju to što se traži. Normalno da imaš problem, ali ovako kad igraš, kad poštuješ ono što se traži. To je sasvim drugo, može da se izgubi utakmica, nije to garancija. Ekipa mora da bude organizovana maksimalno od prvog do poslednjeg minuta sa ciljem da ostvari rezultat i na kraju će doći nagrada za požrtvovanost”, rekao je selektor, a zatim otkrio ko je kriv za loš rezultat na Evropskom prvenstvu u utakmici sa Slovenijom:

Piksi iskoristio remi sa Španijom da okrivi igrače za neuspeh na Evropskom prvenstvu: Šta me briga ko će se odazvati, ja odlučujem i tako će uvek biti 2
Foto: Starsport

“Da se ne vraćam na analizu kad su me kritikovali, da se vratim na Sloveniju, to je interna stvar. Kad vidiš neke stvari, dođe mi da uzmem pištolj i da se ubijem. Nešto što je nedopustivo, a to se dešavalo. Sve te poruke kad kažeš, treba da igraš kako ti kažem, a ne kako misliš. O tome se radi. Kad vidim ove momke kako ginu, vidim želju, strast, trku i kilometre koje smo istrčali – meni je puno srce. Da smo izgubili, to je fudbal, ali to se vraća. Možemo da budemo ponosni, igrači, ja sam nebitan. Oni su bitni, oni treba da budu ponosni, izašli su hrabro i sa tim dobrim rezultatom.“

Kako kaže, „lupao je glavu“ koga će pozvati usled izostanka čak 14 standardnih reprezentativaca.

„Stavljati moje ime u kontekst… Neću da repliciram nikom, nemojte to da radite. Ne zanima me, ne interesuje me. Interesuje me ovaj tim, interesuje me u kakvom će stanju biti Vlahović i neki drugi, možda. Lupam glavu koga ću pozvati, toliko imam problema na tom planu. Šta me, bre, interesuje ko će doći, otići. Ovde, ja kao selektor odlučujem i tako će uvek biti, dok god sam selektor. I tu je fokus. Ali nije lako sve gledati, ne čitam i ne pratim, ali čujem. Sve to nekog ako čini srećnim… Neka nastavi, moje vaspitanje ne dozvoljava da odgovaram. Nije mi sad lakše, već razmišljam o Kopenhagenu. Sad je bilo: ‘Četiri, pet komada’, kao pred Englesku. Tada smo izgubili smo, ali smo ostavili dobar utisak“, poručio je Stojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari