Piksi se oglasio o otkazima ključnih igrača: Mi smo skloni različitim spekulacijama 1Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi oglasio se uoči početka takmičenja u Ligi nacija i prokomentarisao izostanke ključnih igrača.

“Orlovi” počinju novi ciklus Lige nacija mečevima protiv Španije u Beogradu (5. septembar) i Danske u Kopenhagenu (8. septembar), ali u ekipi neće biti Dušana Vlahovića, Aleksandra Mitrovića i Sergeja Milinkovića-Savića.

„Što se tiče Vlahovića, Sergeja i Mitra stvari su vrlo jednostavne. Vlahović me je zvao, rekao da ima porodične probleme, u to ne ulazim i nadam se da će to što ima rešiti na pozitivan način, što mu iskreno želim. Mitrović i Sergej praktično sve vreme igraju u Al Hilalu pod povredama. Momci su se javili, pričali smo, razumem sve, hoće da iskoriste vreme kako bi te povrede sanirali. Kod Mitrovića je problem zadnja loža, kod Sergeja bol u leđima, igra pod injekcijama, mislim da je reč o pršljenu“, rekao je Piksi, a prenosi FSS.

Posle loših rezultata na letošnjem Evropskom prvenstvu u medijima su se pojavile informacije da su neki igrači, između ostalih i Mitrović i Milinković-Savić, nezadovoljni i da više neće nastupati za nacionalni tim dok je Stojković selektor.

„Obzirom na to da smo skloni različitim spekulacijama, ovim želim da naglasim da nema prostora za tako nešto. U ponedeljak je konferencija za medije na kojoj ćemo razgovarati detaljnije o mnogim temama, kao i o našim ciljevima u Ligi nacija, ali pre svega pripremi za utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Odlazak na treće veliko takmičenje u nizu biće naš prioritet u narednom periodu“, istakao je selektor Srbije.

Spisak igrača koje će pozvati u sastav za mečeve sa Španijom i Danskom Selektor će objaviti 30. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari