Piksi posle remija sa Španijom: Ovako se pokazuje patriotizam i tako se ceni i voli himna 1Foto: Starsport

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je posle utakmice Lige nacija, u kojoj je njegov tim odigrao 0:0 sa Španijom, da su “orlovi” disciplinovanom igrom u odbrani osvojili veliki bod.

„Teška utakmica, jurnjava po terenu sa Španijom je ravna samoubistvu. Pametni smo da znamo neke stvari i radili smo po dogovoru i kako smo radili na treningu, čekali smo svoju šansu i znali smo da će doći. Oni su najbolja ekipa u Evropi i kontrola lopte nije problem za njih i vi morate da budete disciplionovani u ideji kako da se branite i morate da budete požrtvovani, da date sve od sebe i da se ne bojite. Oni su uvek dominantni po posedu lopte, ali dobro. Mislim da su momci bili dobri…“, poručio je selektor.

On se osvrnuo na šansu Jovića u 35. minutu i rekao da je siguran da će napadač Srbije sledeći put pogoditi gol.

„Nisam mogao sa klupe da primetim da li je bio ofsajd i kada sam se okrenuo prema četvrtom sudiji, rekao mi je da nije ofsajd. To je zicer, penal bez golmana, a fudbal je igra grešaka. Biće bolje drugi put. Bitno da je ušao u šansu i Živković je sa desne strane ušao i odigrao mu majstorski i to je kao u šahu kada matirate protivnika, to je bilo, ali dobro“, rekao je Stojković.

Na pitanje novinara kako izostaviti iz startne postave Birmančevića posle sjajne partije selektor je odgovorio:

„Što bih ga izbacivao? Nisam lud. Nebitno je da li igrate dobro ili ne, već morate da date sve od sebe kada igrate za svoju zemlju, tako se pokazuje patriotizam i tako se ceni i voli himna koja se sluša. Srce mi je puno, ne zbog rezultata već momci koji su želeli toliko i to je satisfakcija za trenera ma kakav rezultat bio. Pristup da sve mogu da rade… Hvala ljudima koji su bili večeras na stadionu jer su možda dočekali utakmicu sa strepnjom i mislim da su momci dali sve što se traži od njih i što sam očekivao. Pre meča sam rekao da hoću hrabru Srbiju bez obzira na ime protivnika“, izjavio je selektor Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari