Kad i gde možete da gledate utakmicu Engleske i Holandije u polufinalu Evropskog prvenstva? 1Foto: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Večeras 17. evropsko prvenstvo u fudbalu dobija drugog finalistu.

Kartu za Olimpijski stadion u Berlinu, za nedelju u 21 čas, prva je izvadila Španija, a na drugi voz za glavni grad Nemačke u Dortmundu čekaju Engleska i Holandija.

Englezi su blagi favoriti, bez obzira što dosadašnjim igrama nisu potvrdili reputaciju glavnog kandidata za titulu prvaka.

U utakmicama na ispadanje oba puta su išli po ivici žileta, i protiv Slovaka u osmini finala, kada su im novi život udahnule Belingemove makazice, i protiv Švajcaraca zatim na penale.

Holanđani bi trebalo da su svežiji jer su oba puta posao obavili u osnovnom delu utakmice, ali su doživeli neprijatnost posle duela s Turcima u četvrtfinalu.

Iz Berlina do Dortmunda je trebalo da putuju železnicom, ali su se zbog blokade pruge premestili u avion, što je dovelo do kašnjenja u dolasku.

Prihvatili bi da u suprotnom smeru krenu i peške samo da se domognu finala, svog prvog posle 1988, kada su na nemačkom tlu i osvojili svoju jedinu veliku titulu (triput poraženi u finalu mundijala).

Meč na stadionu evropskog vicešampiona Borusije počinje u 21 čas.

Možete da ga gledate na Prvom programu RTS i na kanalu Arenasport 1 premijum.

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari