Balkanska pravila u Fenerbahčeu: Tadić i Džeko došli da vrate titulu na "Saračoglu" posle 10 godina 1Foto: FK Fenerbahče

Fenerbahče u Turskoj nije bio fudbalski prvak posle 2014, a da bi vratio titulu prvaka na svoj stadion „Šukru Saračoglu“, u Istanbul je doveo dva stara lisca.

I Dušan Tadić (34), koji je stigao iz Ajaksa, i Edin Džeko (37), dojučerašnji igrač Intera, potpisali su ugovore na po dve godine. Karijere su im se do sada ukrstile samo u engleskoj Premijer ligi u sezoni 2014/15, jer je Tadić došao u Sautempton, a Džeko je igrao poslednju godinu u Mančester sitiju.

Znajući kakav je naš igrač „paker“, a kakav je Bosanac golgeter, sva je prilika da će njih dvojica i biti glavne uzdanice turskog trenera Ismaila Kartala. Budući da je Džeko stigao nešto ranije, poneo je i kapitensku traku na meču s Crvenom zvezdom na turniru u Sankt Peterburgu, koji je pripao crveno-belima s 3:1.

Da u Fenerbahčeu, dvostrukom uzastopnom vicešampionu Turske, već važe balkanska pravila, govori i ovaj video-klip s klupskih društvenih mreža.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari