Srpski fudbaler napustio Juventus i stigao kod Murinja, navijači Fenera dočekali ga na istanbulskom aerodromu (VIDEO) 1Foto: Starsport

Srpski fudbaler Filip Kostić napustio je Juventus i stigao u Istanbul gde će tokom dana potpisati ugovor sa Fenerbahčeom.

Vezni igrač će u turskom klubu igrati kao pozajmljeni igrač Juventusa, uz mogućnost otkupa ugovora na kraju sezone.

Navijači Fenera su u nedelju uveče na aerodromu dočekali Kostića, koga u ponedeljak očekuju lekarski pregledi, a potom potpisivanje ugovora sa klubom koji sa klupe predvodi legendarni Žoze Murinjo.

Kostić je imao i ponudu Galatasaraja, međutim, posle razgovora sa Murinjom ipak se odlučio za drugog istanbulskog velikana, u kojem će biti saigrač sa Dušanom Tadićem.

Srpski fudbaler napustio Juventus i stigao kod Murinja, navijači Fenera dočekali ga na istanbulskom aerodromu (VIDEO) 2
Kostić na istanbulskom aerodromu. Foto: Printscreen

Ko je Filip Kostić?

Levokrilni fudbaler karijeru je počeo u kragujevačkom Radničkom, a prvi inostrani angažman bio mu je u Groningenu.

Zatim najplodonosniji period u karijeri od 2014. do 2022. u Bundesligi gde je igrao za Štutgart, Hamburger i Ajntraht sa kojim je osvojio Ligu Evrope i proglašen najboljim igračem takmičenja.

U Juventus je prešao 2022. i potpisao četvorogodišnji ugovor sa klubom iz Torina za koji je nastupio na 66 utakmica u svim
takmičenjima.

Za reprezentaciju Srbije nastupao je od 2015. godine, odigrao 64 utakmice i postigao tri gola.

Selektor Dragan Stojković nije ga pozvao u ekipu za utakmice sa Španijom i Danskom u Ligi nacija zato što, kako je objasnio, nije igrao za Juventus na početku sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari