Kad i gde možete da gledate revanš Genta i Partizana u kvalifikacijama za Ligu konferencije? 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Partizan više nema pravo na popravni.

Ili će posle revanša s Gentom u Belgiji završiti svoj evropski put za ovo fudbalsko leto ili će igrati u Ligi konferencije, trećestepenom, najmlađem klupskom takmičenju UEFA.

Belgijski prvoligaš se prošle nedelje vratio iz prazne Humske s pobedom od 1:0.

S takvim zaostatkom sa svog stadiona crno-beli su se suočili i prošli put, u duelu sa švajcarskim vicešampionom Luganom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, pa su zbili redove bar toliko da se u Tunu izbore za nadu u produžecima, ali nisu uspeli.

Dakle, Gentova pobeda nije nedostižna, a belgijski tim, koji u Beogradu nije ostavio bogznakakav utisak i radovao se i zbog nespretnosti Partizanovih igrača da zatresu mrežu iz dve-tri izgledne prilike, po kvalitetu je sličan Luganu.

Prednost Belgijanaca u odnosu na Švajcarce je to što zaista igraju na svom stadionu i imaće podršku publike za put ka četvrtom uzastopnom učešću u Ligi konferencije.

Treneru crno-belih Aleksandru Stanojeviću zaista je ostalo samo da nađe čarobni štapić da bi uverio navijače da ovaj tim Partizana ima ne samo evropsku sutrašnjicu nego i konkurentnost s Crvenom zvezdom u domaćim okvirima.

Meč u Gentu se igra u sredu 28. avgusta.

Početak je u 18 časova.

Možete da ga pratite na Prvom programu RTS i na kanalu Arena 1 premijum.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari