Centralna loža stadiona u Humskoj nazvana po Ivanu Ćurkoviću: „Dolazak u Partizan moj najbolji životni potez“ 1Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Centralna loža Partizanovog stadiona od danas će nositi ime po Ivanu Ćurkoviću, legendarnom golmanu, a sad počasnom predsedniku crno-belih.

Tokom igračke karijere nastupao je za Velež iz Mostara, Partizan i Sent Etjen, koji se plasirao se u finale Kupa evropskih šampiona u sezoni 1975/76. kad je na golu francuskog kluba bio Ćurković.

Pripadao je generaciji Partizanovih beba, koja je 1966. godine igrala finale Kupa evropskih šampiona protiv Reala.

„Dame i gospodo, uvaženi članovi UO FK Partizan, hvala vam na ovom jedinstvenom i velikom priznanju koje ste mi dodelili. Ovog dana, prošlog meseca, navršilo se 60 godina, te daleke 1964. godine kada sam došao u Partizan i Beograd i potpisao prvi ugovor. Na sve te godine sam veoma ponosan, jer moja saradnja i relacije sa FK Partizan su bile bliske, bez ijedne mrlje, nesporazuma i problema“, rekao je Ćurković na svečanom otvaranju lože.

Centralna loža stadiona u Humskoj nazvana po Ivanu Ćurkoviću: „Dolazak u Partizan moj najbolji životni potez“ 2
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Istakao je i da je dugi niz godina obavljao važne funkcije u FK Partizan i JSD Partizan i dodao da je sarađivao sa izuzetnim ljudima i naučio mnogo od njih.

„To me je još više zbližilo Partizanu. Dolazak u Partizan je moj najbolji životni potez. Zašto to govorim? Zato što znam kako se moja sportska i društvena karijera razvijala u Partizanu, Srbiji i inostranstvu. Temelj je bio napravljen ovde, on mi je dao sigurnost, znanje i hrabrost, da vidim i vodim moju sportsku i društvenu karijeru na najbolji način. Hvala još jednom i živeo Partizan“, poručio je Ćurković, koji je gol Partizana u prvenstvu Jugoslavije branio 207 puta.

Koktelu povodom otvaranja lože prisustvovali su članovi Upravnog odbora i Skupštine FK Partizan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari