Igrač Reala traži da Španiji oduzmu domaćinstvo Mundijala zbog rasizma: Vlasnik Madriđana bi da proda Brazilca jer ga nervira njegov stav 1Foto: EPA-EFE/Kiko Huesca

Predsednik španske fudbalske lige Havijer Tebas rekao je da igrač Reala Vinisijus Žunior nije bio dosledan u intervjuu u kome je rekao da Španija ne bi trebalo da bude domaćin Svetskog prvenstva 2030. ako se ne popravi stanje po pitanju rasizma u domaćem fudbalu.

Vinisijus je početkom meseca za CNN rekao da „Španija ne bi trebalo da bude domaćin Mundijala ako ne bude napretka po pitanju rasizma do 2030. godine“.

Zvezdu Reala je zbog toga kritikovao gradonačelnik Madirda Hose Luis Martines-Almeida i zatražio od njega da povuče izjavu.

Takođe, ni Tebasu se nije dopala izjava brazilskog fudbalera, koji je od dolaska u Real 2018. godine na meti raznih uvreda na rasnoj osnovi.

„Mislim da ćete videti da njegove izjave nisu bile u skladu sa onim što je rekao u intervjuu. U isto vreme kaže da bi trebalo razmotriti Španiju kao domaćina Svetskog prvenstva i da Španija nije rasistička zemlja“, rekao je Tebas novinarima u Kini, gde se nalazi na poslovnim sastancima, preneli su španski mediji.

Igrač Reala traži da Španiji oduzmu domaćinstvo Mundijala zbog rasizma: Vlasnik Madriđana bi da proda Brazilca jer ga nervira njegov stav 2
Foto: EPA-EFE/Mariscal

Tebas je rekao da se slaže sa nekim stvarima koje je Vinisijus rekao.

„Hajde da sklonimo nedoslednost i da ostavimo koherentno, a to je da Španija nije rasistička zemlja i u tome se slažem sa Vinisijusom“, naveo je Tebas.

Fudbaler Real Madrida Dani Karvahal podržava saigrača u borbi protiv rasizma, ali je odbacio navode da bi Španiji trebalo oduzeti organizaciju Mundijala.

Uz Španiju turnir će 2030. godine organizovati Portugal i Maroko, a utakmice će se igrati i u Argentini, Paragvaju i Urugvaju, čime će se obeležiti 100. godišnjica Svetskog prvenstva.

Predsednik Reala Florentino Peres nije zadovoljan izjavom Vinisijusa o eventualnom oduzimanju organizacije Mundijala i sve više ga nervira stav brazilskog fudbalera, preneli su španski mediji.

Spekuliše se da Real razmatra mogućnost da proda Vinisijusa zbog njegovog imidža u javnosti. Realu smeta i to što Vinisijus i Rodrigo daju izjave medijima kada odu u Brazil da igraju za reprezentaciju, a na španskom tlu ne govore za medije, što je bio slučaj i prethodne sedmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari