Legendarni trener nastavlja posao u multinacionalnoj fudbalskoj kompaniji: „Najveće pojačanje u istoriji Red Bula“ 1Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Jirgen Klop imenovan je na funkciju direktora globalnog fudbala u kompaniji Red Bul.

Nemački trener će na novoj poziciji, od 1. januara 2025, nadlegati Red Bulovu međunarodnu mrežu fudbalskih klubova kojoj pripadaju Salcburg (Austrija), Lajpcig (Nemačka), Njujork (SAD) i Bregantino (Brazil).

Neće biti uključen u dnevne operacije klubova, ali će obezbediti stratešku viziju, podršku sportskim direktorima u napretku Red Bulove filozofije, objavili su iz kompanije.

Osim toga, 57-godišnji fudbalski stručnjak će služiti i kao podrška za Red Bulovu globalnu operaciju skautiranja i doprinositi treningu i razvoju trenera.

„Posle skoro 25 godina pored linije, ne mogu da budem više uzbuđen zbog uključenja u ovakav projekat. Možda se moja uloga promenila, ali moja strast za fudbal i ljude koji čine igru nije“, rekao je Klop.

Nemac je trenersku karijeru počeo 2001. u Majncu, sedam godina kasnije je preuzeo Borusiju Dortmund, koju je vodio do 2015. kada je seo na klupu Liverpula koji je napustio na kraju prethodne sezone.

Direktor korporativnih projekata i investiranja u Red Bulu Oliver Minclaf opisao je ovu vest kao najveće imenovanje u istoriji Red Bula u fudbalu.

„Veoma smo ponosni na ovo izvanredno i sigurno najjače pojačanje u fudbalskoj istoriji Red Bula. Jirgen Klop je jedna od najvećih i najuticajnijih figura u svetskom fudbalu, sa izvanrednim veštinama i harizmom. U svojoj ulozi direktora fudbala on će promeniti igru u našem investiranju u međunarodni fudbal i nastaviti razvoj. Nadamo se vrednim i ključnim impulsima u ključnim delovima kako bi naši klubovi bili bolji, kolektivno i pojedinačno“, istakao je Minclaf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari