Porazilo me kad su produžili ugovor sa Piksijem: Šurbatović tvrdi da nije smenjen već da je “sporazumno raskinuo saradnju” 1Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Jovan Šurbatović, doskorašnji generalni sekretar FSS, oglasio se posle saopštenja da je smenjen i objasnio da je u pitanju bila zajednička odluka o “sporazumnom raskidu saradnje”.

On kaže da je razlog zbog kojeg odlazi sa funkcije to što se ne slaže sa politikom vođenja saveza, odsustvom odgovornosti za neuspehe i nereagovanje na anomalije i neregularnosti.

„Posle jučerašnje sednice IO i razgovora sa predsednikom Džajićem doneli smo zajedničku odluku o sporazumnom raskidu saradnje.

Razlozi su brojni i ne datiraju od juče. Već neko vreme duboko se ne slažem sa politikom vođenja saveza, odsustvom odgovornosti za neuspehe i nereagovanjem na brojne anomalije i neregularnosti.

Posebno sam bio poražen odlukom IO da se selektoru produži ugovor i pruži podrška, umesto logične smene nakon još jednog debakla u Nemačkoj.

Upravo završeni poslovi na velikim projektima koje sam vodio i brojne obaveze prema UEFA i FIFA razlog su što to upravo sada činim“, naveo je Šurbatović u pismu koje je dostavio Sport klubu.

On nije želeo dalje da komentariše situaciju u FSS, s obzirom na važne mečeve koji su pred „orlovima“.

„S obzirom na trenutnu atmosferu u timu i predstojeće važne utakmice u Ligi nacija, narednih dana neću davati izjave. Odmah nakon toga biću na raspolaganju medijima da otvoreno i bez pardona razgovaramo o svim aktuelnim temama.

FSS i reprezentaciji želim uspeh u predstojećim takmičenjima, a zaposlenima, fudbalskim radnicima i saradnicima se zahvaljujem na saradnji“, zaključio je Šurbatović.

Šurbatović je od 1. avgusta 2016. godine obavljao dužnost zamenika generalnog sekretara, a nedugo zatim, 9. decembra 2016. godine izabran je za generalnog sekretara FSS – pozicija na kojoj je bio do juče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari