Crvena zvezda osvojila Kup Srbije, četvrta uzastopna dupla kruna za klub iz Ljutice Bogdana 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije jer su u finalu u Loznici pobedili Vojvodinu rezultatom 2:1 (1:0).

Golove za osvajača duple krune za sezonu 2023/24, četvrte uzastopne za klub iz Ljutice Bogdana, postigli su Ivanić u 37. i Spajić u 66. minutu, a jedini gol za Novosađane Vukanović u 9. minutu nadoknade vremena.

 

Ovo je ukupno 27. trofej za beogradske crveno-bele u najmasovnijem fudbalskom takmičenju u Srbiji, sedmi od kad je Srbija obnovila samostalnost i treći uzastopni.

Ekipa Vladana Milojevića je bolje ušla u meč i imala terensku inicijativu u prvih 25 minuta, međutim, oba tima su stvarala šanse i prikazala dobru igru.

Zvezda je povela u 37. minutu pogotkom Ivanića, koji je u kaznenom prostoru primio loptu koju mu je prosledio glavom Endiaje, okrenuo se i sa sedam metara plasirao loptu u mrežu.

Početak drugog poluvremena obeležili su prekidi zbog incidenata jer su navijači oba tima bakljama gađali golmane suparnika, potom su se međusobno potukli navijači Vojvodine, a u 62. minutu VAR je po drugi put poništio gol Beograđana.

Ipak, četiri minuta kasnije Hvang je izveo korner, a Spajić udarcem glavom savladao Carevića i duplirao prednost svog tima.

Posle ovog gola Novosađani su se potpuno otvorili i pokušali da brzo dođu do pogotka, imali su dve dobre prilike preko Petrovića i Radulovića, ali je Glazer odlično branio.

Do kraja Zvezda je postigla i treći gol koji je poništen posle intervencije iz VAR sobe, a u 99. minutu Nikolić je postigao pogodak za Novosađane i postavio konačan rezultat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari