Između kranova i dućana: Barselona vodi Jamala u građevinsku vizitu, ali joj propada zarada od njegovog bejbi-buma (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERTA

Lamin Jamal živi dečački san.

Sa pozornice Evropskog prvenstva se meteorski vinuo u središte pažnje fudbalskog sveta, a sa 17 godina, koje je napunio dan uoči velikog finala na Olimpijskom stadionu u Berlinu, postao je mundijalska ikona svoje generacije.

Prvak je Evrope sa Španijom, najbolji je mladi igrač minulog šampionata u Nemačkoj, dao je najlepši gol, a uz upečatljivo umeće upisao se i u istoriju kao najmlađi igrač i najmlađi strelac ikada na najvećoj smotri evropskog fudbala.

Šta može više od toga da poželi sportista srednjoškolske životne dobi…

Reprezentaciji je dao najbolje od sebe, sledeći put se očekuje da pokaže kakav je dragulj na beogradskoj Marakani 5. septembra, u susretu Srbije i evropskog šampiona u Ligi nacija, a do tada vraća se klupskom životu u Barseloni koja ga je iznedrila.

Katalonski velikan je u sklopu aktivnosti mimo igračkih priprema za iduću sezonu organizovao posetu svom stadionu Nou Kamp koji se detaljno renovira.

 

U svojevrsnu građevinsku inspekciju, sa šlemovima na glavama i ogrnuti žutim prslucima, predvođeni predsednikom kluba Đoanom laportom i sportskim direktorom Dekom pošli su Jamal, Pedri, takođe zlatni reprezentativac, koji je propustio samu završnicu zbog povrede, i Havi, a s njima i novi trener Nemac Hansi Flik.

Sasvim je logično da Barselona odmah stavlja Jamala u glavni kadar, ali u vezi s njim je u isto vreme mori jedan problem marketinške prirode.

 

Zbog nesuglasica koje tinjaju između kluba i američkog giganta sportske opreme „Najkija“ koji šije za nju Barselona trenutno ne može da kapitalizuje Jamalovu globalnu popularnost.

„Najki“ joj još nije isporučio dresove za sledeću sezonu pa milioni turista koji, boraveći u gradu, posete i njegov najveći sportski simbol ne mogu da pazare suvenir sa imenom Jamala na poleđini. Zato se opredeljuju da kupuju njegov dres u španskoj reprezentaciji, koji proizvodi „Adidas“.

 

A taman se činilo da su Laporta i proizvođač opreme izgladaili nesporazume koji su pretili da se završe razlazom i odlaskom Barselone u „Pumin“ zagrljaj.

Očekuje se da će dresovi pristići u klupske prodavnice sledeće nedelje.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari