Kad i gde možete da gledate finale Lige konferencije u fudbalu između Olimpijakosa i Fiorentine? 1Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Jedan klupski trofej evropskog fudbala je podeljen, pošto je Atalanta trijumfovala u Ligi Evrope ubedljivom igrom u finalu protiv Bajera u Dablinu (3:0).

Uvertira za bitku za presto Starog kontinenta između Reala i dortmundske Borusije na Vembliju 1. juna. biće odlučujući meč u trećestepenom, najmlađem takmičenju UEFA.

Na stadionu AEK-a „Sveta Sofija“, koji je u Atini otvoren pre nepune dve godine, sastaće se Olimpijakos i Fiorentina.

Crveno-beli iz Pireja, prvi tim koji će se u svojoj zemlji boriti za trofej posle Marselja u finalu Lige Evrope s madridskim Atletikom u Lionu 2018 (0:3), preći će 13 kilometara do poprišta.

Fiorentina, koja je ostala praznih ruku prošle godine u duelu s Vest Hemom u Pragu (1:2), igra za svoj prvi evropski trofej posle 1961, kada je iz duela s Rendžersom izašla kao prvi osvajač Kupa pobednika kupova.

Valja podsetiti da je Olimpijakos, koji se prvi put ikada domogao i polufinala nekog takmičenja UEFA, prekretnicu na svom putu načinio u Bačkoj Topoli.

U revanšu osmine finala na stadionu TSC domaćin mu je bio Makabi iz Tel Aviva, silom prilika jer u Izrtaelu nije mogao da igra, koji je u Pireju pobedio s 4:1.

Prežaljeni crveno-beli, koji su u Bačkoj igrali i protiv TSC u grupi Lige Evrope (2:2), isklesali su na produžetke podvig sa 6:1, nezabeležen u istoriji evropskih klupskih nadmetanja.

Finale Lige konferencije je u sredu, 29. maja, u 21 čas po našem.

Prenos možete da gledate na kanalu Arenasport 1 premijum.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari