Najbolji srpski teniser navija za oba večerašnja rivala: Kako je Novak Đoković zavoleo Benfiku? (FOTO) 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Najtrofejnijem teniseru sveta Novaku Đokoviću, koji je veliki navijač Crvene zvezde, lisabonska Benfika je jedan od najomiljenijih klubova, a ova veza traje još od početaka njegove karijere.

Na to su podsetile i pristalice “orlova” koje su na društvenoj mreži “X” objavile priču i fotografije iz 2007. kada je ova veza počela.

Naime, te godine je Đoković prvi i jedini put nastupao na turniru u portugalskom Eštorilu, a dan pre početka takmičenja prisustvovao je velikom gradskom derbiju između Benfike i Sportinga.

Tada jedan od najtalentovanijih tenisera sveta je bio gost uprave “orlova”, pa je nakon utakmice na stadionu “Luž” dobio i dres sa brojem četiri na leđima.

Ne znajući da je Eštoril grad u kojem većina stanovnika navija za Sporting, on je pre početka meča prvog kola izašao na teren u dresu Benfike, zbog čega je umesto očekivanih aplauza, dobio zvižduke publike.

Po završetku duela u kojem je pobedio Rusa Andrejeva, ponovo je obukao crveni dres i sa terena je otišao uz novu porciju zvižduka.

Organizatori su čak morali da se izvinjavaju mladom srpskom tenisera, koji je kasnije stigao do finala i osvojio trofej u duelu sa Rišarom Gaskeom.

Majicu u kojoj je odigrao finale bacio je u publiku, a iz torbe izvukao novu, crvenu, međutim to nije bila ona u kojoj nastupaju fudbaleri Benfike, već dres fudbalske reprezentacije Srbije.

Trofej pobednika turnira dodelio mu je čuveni Euzebio, legenda Benfike i jedan od najboljih fudbalera svih vremena, a Đoković je nakon ceremonije zamolio slavnog Portugalca da se potpiše na dres koji je bio uzrok malog nesporazuma sa publikom u Eštorilu.

Od tada je veliki navijač Benfike, koja mu je i 2011. godine, kada je postao prvi teniser sveta, poslala poklon – novi dres, ali ovog puta sa brojem jedan na leđima.

– Ne gledam mnogo utakmica, ali volim da pratim rezultate Benfike. Taj klub me je lepo primio i uvek sam gajio naklonost prema njemu. Imala je i dosta Srba u ekipi, pa mi je i zbog toga bila interesantna – rekao je pre mnogo godina Đoković za portugalske medije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari