Monako pobedio Barselonu, remi Atalante i Arsenala: Završeno prvo kolo Lige šampiona 1Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Utakmicama koje su odigrane u četvrtak kompletirano je prvo kolo Lige šampiona, a najveće iznenađenje napravili su fudbaleri Monaka, koji su na svom terenu savladali Barselonu (2:1).

Francuska ekipa je do trijumfa stigla golovima Manesa Akliuša u 16. i Džordža Ilenihena u 71. minutu, dok je gol za Barselonu postigao je Lamine Jamal u 28. minutu. Barselona je od 11. minuta igrala sa igračem manje, pošto je direktan crveni karton dobio Erik Garsija.

U narednom kolu, Monako će u Zagrebu gostovati Dinamu, dok će Barselona dočekati Jang Bojs.

Atalanta i Arsenal su u Bergamu odigrali nerešeno 0:0, a najbolju priliku na meču imala su domaćini, nakon što je golman Arsenala Raja odbranio jedanaesterac Retegiju.

Atalanta će u drugom kolu gostovati Šahtjoru, dok će Arsenal u Londonu na svom terenu igrati protiv Pari Sen Žermena.

Atletiko Madrid je na svom terenu pobedio Lajpcig sa 2:1, iako su gosti došli u vođstvo golom Benjamina Šeška u četvrtom minutu. Preokret i pobedu Atletiku su doneli Antoan Grizman u 28. i Hose Maria Himenes u 90. minutu.

U drugom kolu Atletiko gostuje Benfici (2. oktobar, 21,00), a Lajpcig istog dana dočekuje Juventus (21.00).

Brest je kao domaćin u Genganu pobedio Šturm sa 2:1. Strelci za Francuze bili su Ugo Manke u 23. i Abdalah Sima u 56. minutu, dok je Šturm je do pogotka stigao autogolom Edimilsona Fernandesa u prvom minutu nadoknade poluvremena.

Ekipa Bresta u narednom kolu gostuju Salcburgu (1, oktobar, 18.45), dok Šturm 2. oktobra u Gracu dočekuje Klub Briž (21.00).

Fudbaleri Bajer Leverkuzena pobedili su na gostujućem terenu u Roterdamu Fejnord 4:0, a strelci za nemačkog šampiona bili su Florijan Virc u petom i 36, Alehandro Grimaldo u 30. i igrač domaćih Tomas Velenrojter posle autogola u 45. minutu.

U narednom kolu, Bajer će 1. oktobra na domaćem terenu igrati protiv Milana, dok će Fejnord dan kasnije na gostujućem terenu igrati protiv Đirone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari